Reuters
Reuters

Nemanja Bilbija s dva gola slomio Željo, Zrinjski stigao do 14. uzastopne pobjede

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 14.04.23. | 16:58

Zrinjski suvereno maršira prema duploj kruni.

Nogometaši Zrinjskog svladali su Željezničar na stadionu Bare u Čitluku s 2:0 i tako stigli do svoje 14. uzastopne pobjede u svim natjecanjima. Momčad koju vodi Krunoslav Rendulić nije izgubila 24 utakmice u nizu, a ako toj brojci pribrojimo i prijateljske utakmice riječ je o seriji od 28 utakmica bez poraza. Zrinjski je novom pobjedom učvrstio vodeće mjesto na ljestvici na kojoj imaju 20 bodova i utakmicu više od Borca iz Banja Luke. Željezničar je peti, a ovo je sarajevskoj momčadi bio treći poraz u nizu.

Oba pogotka na utakmici zabio je Nemanja Bilbija, prvi u 11. minuti na dodavanje Josipa Ćorluke, nakon velike pogreške u obrani Željezničara, a drugi u 26. na asistenciju bivšeg napadača Hajduka Tomislava Kiša iz slobodnog udarca. Bilbija predvodi ljestvicu strijelaca s 20 pogodaka, sedam više od prvog pratitelja.

Zrinjski je bio puno bolja momčad na terenu, u nastavku utakmice prečku je pogodio Mario Ćuže (ušao početkom nastavka), Bilbija je imao priliku da stigne i do hattricka, a stopostotnu šansu promašio je i Hrvat Nikola Mandić koji je u igru ušao u 73. minuti, kao i Karlo Kamenar koji je zamijenio asistenta Kiša.

Napomenimo kako je Marko Marić svih 90 minuta proveo na golu Zrinjskog, a Dragan Juranović, Matej Sentić i Marin Topći nisu ulazili u igru. (nr)




Tagovi

Nemanja BilbijaZrinjskiBiH Premijer ligaŽeljezničar

Ostale Vijesti