REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Nema zemlje za starce: U kamerunskoj U17 reprezentaciji 21 od 30 igrača lagalo za godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 09:02

Samuel Eto'o ih je odmah sve doživotno izbacio iz reprezentacije, ali s turnira na kojem su se natjecali nisu izbačeni…

Kamerunski nogomet pogodio je još jedan skandal. Samuel Eto'o, koji je prije SP-a završio u svim svjetskim medijima zbog svoji predikcija kako će se isto odigrati, opet ima ruke posla. Probleme su mu ovog puta napravili U17 reprezentativci. Od njih 30 koji su s U17 reprezentacijom otišli na Uniffac turnir, čak 21 ima 'koju godinu' više nego što su to prijavili.

Naravno, svi su odmah izbačeni iz reprezentacije, još uvijek se utvrđuje kako je došlo do ovakvog propusta, ali, zanimljivo, kamerunska nogometna U17 reprezentacija nije izbačena s turnira već se sada čeka da onih devet 'iskrenih' nogometaša dobiju pomoć iz rodne im zemlje kako bi mogli nastaviti igrati utakmice.

Navodno je Samuel Eto'o, predsjednik kamerunskog nogometnog saveza, dao svojevrsne instrukcije da se svi igrači doživotno uklone iz reprezentacije budući da su ovakvi postupci u prošlosti u potpunosti promijenili percepciju Kameruna u svijetu. Eto'o želi poslati poruku da iako su se ovakve stvari radile u prošlosti, da se to, barem pod njegovim vodstvom, sigurno neće ponoviti i da će svi uključeni u takve stvari biti doživotno izbačeni iz reprezentacije.

No, usprkos tome što Eto'o ima časne namjere, kamerunski nogometni savez sada se opet našao na meti brojnih kritika. Zanimljivo, isti igrači koji su igrali Uniffac turniru su trebali ići igrati i CHAN 2023 turnir u Alžir. Izbornik U17 reprezentacije u ovom trenutku ne zna ni s kojim će igračima završiti prvi, a kamoli s kojima će otići na drugi turnir…

Otkako je postao predsjednik saveza prije više od godinu dana, Eto'o je odmah krenuo u žestoku borbu protiv korupcije u kamerunskom nogometu, a posebno ga muče svi oni igrači koji lažu za svoje godine u reprezentaciji. Dosad je 44 igrača uhvaćeno s falsificiranim papirima, a Eto'o ističe kako je to sve samo početak i kako će Kamerun, u skorijoj budućnosti, postati reprezentacija na koju će se moći ugledati sve druge afričke zemlje. (I.A.S.)


Tagovi

Samuel Eto'o

Ostale Vijesti