Reuters
Reuters

Nema veze na kojem kontinentu igra, Luis Suarez stigao do još jednog trofeja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 10:01

S matičnim klubom za manje od dva tjedna igrat će veliko finale prvenstva Urugvaja.

Urugvajski Nacional iz Montevidea, drugi najtrofejniji klub iz ove izrazito nogometne nacije, osvojio je urugvajsku Clasuru, odnosno drugi dio prvenstva 2022. Podsjetimo, urugvajsko nogometno prvenstvo sastoji se od dva dijela, Aperture koju je osvojio Liverpool Montevideoi Clasure kojui je osvojio Nacional. Ova dva kluba će 30. listopada na stadionu Centenario u Montevideu odigrati finale prvenstva, a pobjednik će postati prvakom Urugvaja.

Nacional je sinoć s 2:1 slavio na gostovanju kod posljednjeg Cerrita (Villoldo 88./Fagundez 18., Carballo 47.) i tako kolo prije kraja stigao na četiri boda prednosti pred River Plateom koji također stiže iz urugvajske prijestolnice. Svih 90 minuta za osvajača Clasure odigrao je Luis Suarez koji se iz Nacionala 2006. otisnuo u Europu, u nizozemski Groningen iz kojega je godinu kasnije prešao u Ajax, a sve ostalo je povijesti.

Suarez je u svojoj debitantskoj profesionalnoj sezoni već osvojio naslov prvaka Urugvaja s Nacionalom. Sada je stigao do svojeg 20. trofeja u karijeri, a za 12 dana imat će priliku stići i do drugog naslova prvaka svoje države.

Suarez je u tekućoj sezoni zabio pet pogodaka uz tri asistencije u 14 nastupa za svoj matični klub, jedan od najtrofejnijih u povijesti nogometa s 48 naslova prvaka Urugvaja, brojnim nacionalim i regionalnim kupovima (70+), tri Cope Libertadores, tri Interkontinentalna kupa, dvije Cope Interamericane i dvije Recope Sudamericane.

Napomenimo kako je Nacional Aperturu završio na drugom mjestu s četiri boda manje od Liverpoola, a Negriazulesi iz Montevidea (ne nose istu boju dresa kao klub po kojem su dobili ime) u ovom trenutku, kolo prije kraja, drže peto mjesto Clasure sa šest bodova manje od Nacionala.



Tagovi

Club Nacional

Ostale Vijesti