Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Nema kraja pehovima: Osijek ostao bez još dvojice prvotimaca do kraja sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 09:40

Osijeku bi se uskoro na klupi mogli naći i neki juniori.

Kad te neće, onda te neće, a kad je riječ o ozljedama i NK Osijeku, sve što im se događalo ove sezone pomalo graniči s nadrealnim.

Od samog početka sezone pa do njenog kraja, Bjelica je, kao u partiji šaha, gubio jednu po jednu figuru. Prvi je otpao Ndockyt, zatim Grezda, a Topčagić je došao načet pa onda napravio još veći problem krenuvši s treninzima ranije od predviđenog.

Veliko zimsko pojačanje, Petar Brlek, odigrao je samo šest utakmica za bijelo – plave prije nego li je postalo jasno da je sezona za njega gotova. Mislilo se ispočetka da je riječ o nekoj blažoj ozljedi, ali stradali su ligamenti koljena. To je teška, jedna od najtežih ozljeda koja može zadesiti profesionalnog sportaša, ali nažalost, može i gore od toga, a to je na svojoj koži osjetio Ante Erceg koji gotovo pa sigurno neće igrati od kraja 2021. godine, a vjerojatno i malo dulje.

Najnovije vijesti nisu dobre, a one su takve da Bjelica više neće imati na raspolaganju Vedrana Jugovića i Danijela Lončara do konca ove sezone. Ako ima nešto pozitivno u priči, onda je to da je Osijek osigurao drugo mjesto, što je ujedno i najbolji završni plasman u povijesti kluba.

Lončar je bio ozlijeđen, pa se vratio, da bi onda ipak platio danak. Naime, i on je primoran problem riješiti operativnim zahvatom.

„I njegovi se problemi s trbušnim zidom moraju tako riješiti“, rekao je Bjelica.

Osim Lončara, do kraja sezone otpao je i požrtvovni veznjak Vedran Jugović. Dijete Osijeka stradao je na jednom treningu te mu je ustanovljena ruptura lista lijeve noge. Operativni zahvat neće biti potreban, ali nešto duža pauza hoće.

Tako je Bjelica do kraja sezone ostao na Pilju, Žaperu, Kleinheisleru i Vukoviću kad je riječ o veznjacima, dok je stoperska pozicija još tanja budući da nedostaju Caro i Lončar.

Spomenimo za kraj kako Osijek danas igra prvenstvenu utakmicu protiv Šibenika, a ove sezone su u prethodne tri utakmice upisali i tri pobjede uz ukupnu gol razliku 7:0.


Tagovi

Nenad BjelicaOsijekDanijel LončarVedran Jugovićozljeda

Ostale Vijesti