Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Nema Bjelice, nema ni rivalstva

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.09.22. | 18:19

Usprkos lošem startu, raspoloženje među navijačima Rijeke sve je samo ne loše.

Sunce, pa prolom oblaka i onda na kraju opet sunce. I bistrina. Vremenska prognoza u Rijeci danas je bila promijenjiva, baš kao i igra momčadi s Kvarnera u 2022. godini. U određenim je trenucima to izgledalo fenomenalno, ali sve te silne promjene koje su se dogodile ljetos na kraju nisu puno toga dobroga donijele.

Rijeka je trenunto na začelju HNL-a. Neki bi očekivali da će stadion biti prazan, da će se mnogi radije otići u šetnju Opatijom gdje će sigurno uživati i da će ceste prema stadionu biti prazne. No, prevarili su se. Gužva, i to poprilična, dala se vidjeti i sat vremena prije utakmice. Smireno su navijači čekali u redovima kako bi došli do ulaznice. Nije bilo nikakvih povišenih tonova, nije bilo nervoze. Kao da je Rijeka prva, a Osijek debelo zadnji.

Iako se očekuje tvrda, muška utakmica, dojam je kao da rivalstva – nema. Ne zato jer je Rijeka posljednja, već jer je Nenad Bjelica otišao iz Osijeka. On je bio taj koji je posebno ‘napaljivao’ rujevičku publiku, a kako je on otišao, tako je spasnulo i rivalstvo. Naravno, nije da će utakmice ovih dvaju momčadi biti kamilica, ali da će sigurno biti manje ‘spominjanja majke’, to sigurno.

Uz hladno pivo i colu s puno leda, staro i mlado raspravljalo je o nekadašnjoj i današnjom momčadi Osijeka. Neki su uvjerenja da je ona momčad s kraja 90. duplo bolja od ove današnje, dok je onim mlađima teško shvatiti da je Osijek imao bolju momčad nego što je to slučaj danas.

“Stari, nema toga na Youtubeu, možeš ti meni pričati što hoćeš dok ja to ne vidim”, rekao je mladić svojem ocu, na što je odgovor bio kratak, ali i više nego kvalitetan.

“Pusti ekrane, da si vidio svojim očima, znao bi što pričam.”

Do svoje Rijeke nisu stigli. Zapravo, možda i jesu, ali ne pred nama. Ali, ta rasprava ne bi imala smisla, jer samo je jednom osvojen naslov prvaka pa tako tu svaka rasprava staje. Iako je Osijek danas kvalitetniji (i to ne samo igrački), Rijeka je i dalje ‘veća’.

Optimizam kod Riječana se osjeti u zraku, Osijek je ponovno postao ‘samo jedan od protivnika’. Nema Bjelice, nema ni rivalstva. Zasad…

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:1

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05

 

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HNK RijekaRijekaOsijek

Ostale Vijesti