ALBERT GEA/Reuters
ALBERT GEA/Reuters

Nema bez drame: Dembele u sudačkoj nadoknadi spasio Barcelonine šanse za naslov

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 22:39

Francuza će slaviti na Blaugrani.

Barcelona je imala jedinstvenu priliku.

Današnjim slavljem protiv Valladolida, došli bi na bod zaostatka do Atletica iz Madrida, pritom ostavljajući iza sebe Real na dva boda manjka. Dakle, sva tri velikana dostižna su međusobno unutar jedne utakmice, što bi jamčilo ultra zanimljiv rasplet sezone u Španjolskoj.

No, Barcelona kao Barcelona - nije išlo bez drame.

Dugo su se vremena gosti branili, izgledalo je kao da će Messijeva i Koemanova momčad pognute glave put svlačionice nakon 90 minuta, s mišlju u glavama kako je ovo uisitnu bila jedinstvena prilika.

Opsjedali su domaćini slabašni Valladolid - krajnja statistička bilansa najvažnijih podataka kaže - posjed (Barcelona 68 - Valladolid 32%), udarci (Barcelona 25 - Valladolid sedam) te udarci u okvir (Barcelona 10 - Valladoli dva).

Ipak, džabe - dugo, dugo vremena rezultat je bio 0:0.

Igrala se 90. minuta, dakle već se ulazilo u sudačku nadoknadi, da bi se potom ukazao Ousmane Dembele. Araujo je glavom loptu prebacio do njega, a Francuz, često osporavani zbog visine odštete koju je plaćen, snažno zakucava pored nemoćnog vratara gostiju za velika tri boda - možda i presudna.

Treba reći da je Barceloni olakšao i direktan crveni karton Planoa koji je goste ostavio s desetoricom na terenu, a u tom je ozračju praktički gol visio u zraku jer je Barcelona i u ravnopravnom odnosu snaga bila dominantna.



Tagovi

La LigaBarcelonaValladolid

Ostale Vijesti