REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Nekoć velikan, danas tek sjena: Rudari deveti put u posljednje tri godine smijenili trenera!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.10.22. | 12:04

Povratnik u Bundesligu mogao bi postati 'yoyo klub', što je pomalo nevjerojatno budući da su ne tako davno radili velike probleme onim najvećim klubovima u Ligi prvaka…

Prošlo je 66 godina otkako je Schalke 04 posljednji put osvojio naslov prvaka Njemačke i 10 godina otkako su osvojili svoj posljednji trofej (njemački Superkup). Unazad 20-ak godina Rudari su dugo vremena bili jedan od onih klubova koji pripadaju u samom vrhu njemačkog nogometa. Možda nisu bili dominantni kao Bavarci, ali su zato bili 'odmah iza' i u istom rangu kao Bayer, Wolfsburg, BVB i Stuttgart.

Rekli bi Talijani 'tempi passati', jer Schalke 04 danas i kad su osvojili svoj posljednji trofej nisu dvije iste momčadi. Ogromne izlazne transfere ostvarivali su Sane, Draxler i Neuer, svojevremeno su za klub igrali igrači poput Özila, Rakitića, Huntelaara i Raula, dok su danas nositelji momčadi Alex Kral i Jordan Larsson. Očekivanja navijača bila su i ostala velika pa tako ne čudi što je Frank Kramer dobio otkaz nakon što je u 10 kola skupio svega šest bodova. Iako, kad se pogleda momčad s kojom je radio, teško da je mogao 'nešto više' izvući…

Kramer je radio kao izbornik U18, U19 i U20 reprezentacija Njemačke, bio je menadžer RB Leipzigove akademije, a prije nego što je stigao u Schalke 04 je bio prvi trener Arminije. Ali, omjer od dvije pobjede, tri remija i sedam poraza na klupi Rudara bio je nešto što uprava nije mogla 'prožvakati' pa su se tako opet odlučili promijeniti trenera. Inače, Schalke 04 je unazad tri godine promijenio čak devet trenera!

Kap koja je prelila čašu uprave bio je poraz od Hoffenheima u Kupu (1:5), a zanimljivo je kako je za razliku od Manuela Bauma i Christiana Grossa na klupi izdržao 12 utakmica, što znači da mu je uprava dala jednu utakmicu više u odnosu na prethodnike.

Ime novog trenera bit će objavljeno do kraja tjedna, a moguće je i da će se protiv Herthe momčad voditi Matthias Kreutzer. (I.A.S.)




Tagovi

Schalke

Ostale Vijesti