Levski official
Levski official

Nekoć velika nada Hajduka potpisao za drugi najtrofejniji bugarski klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.05.22. | 16:39

Sa svega 18 godina otišao je iz Splita u Belgiju, igrao je za skoro sve mlađe uzraste reprezentacije, a posljednje dvije sezone proveo je u susjednoj BiH.

Ante Blažević karijeru će nastaviti u jednom od najvećih bugarskih klubova, Levskom iz Sofije. 26-godišnji Splićanin s novim je klubom potpisao dvogodišnji ugovor, a ove je sezone u dresu Željezničara upisao 21 prvenstveni nastup.

Blažević je dijete Hajduka, u klubu je proveo šest godina da bi onda sa svega 18 godina prešao u Oostende. Budući da je za belgijskog prvoligaša skupio svega šest nastupa u dvije godine, u ljeto 2016. odlučio se na odlazak iz kluba, a igrao je još za četiri različita kluba prije nego li je u ljeto 2020. godine stigao u Željezničar. U protekle dvije sezone bio je standardan prvotimac pa je tako za njegovim uslugama interes pokazao drugi najtrofejniji bugarski klub Levski koji je u svojoj bogatoj povijesti osvojio čak 26 naslova prvaka. Trofejniji je jedino CSKa s pet naslova prvaka više, dok je na trećem mjestu Ludogorec koji ima 11 naslova prvaka.

Iako je u početku karijere igrao na mjestu napadača, Blažević je u seniorskom nogometu karijeru napravio na poziciji lijevog bočnog. Za mjesto u momčadi borit će se s Brazilcem Tsunamijem.

Levski je prošlu sezonu okončao na petom mjestu bugarskog prvenstva, a za spomenuti klub dosad su igrala tek dvojica Hrvata – Goran Blažević i Zvonimir Mikulić.

Dolazak Blaževića potvrđen je na službenim stranicama Levskog.



Tagovi

Ante BlaževićLevski SofijaLevskitransferiŽeljezničar

Ostale Vijesti