Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Neki drugi Dinamo: Akcija sezone, pljesak Maksimira i sve ono što tako dugo nismo vidjeli!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 04.02.24. | 18:32

Dinamo je konačno odigrao pravu utakmicu, pobijedio bez stresa Goricu (2-0) i najavio bolje dane. Vratar Banić spasio Goričane katastrofe

Pobijedio je Dinamo Goricu 2-0, napokon odigrao odličnu utakmicu, s čak 15 udaraca u okvir! Bez stresa, uz činjenicu da je Ivan Banić s nekoliko bravura na vratima spasio Goričane težeg stradanja. 'Šampioni, šampioni' orilo se Maksimirom nakon utakmice, prvi je put nakon dugo vremena Dinamo tako i izgledao.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zaboravili su Dinamovi navijači na ovakve utakmice, zaboravili su kako izgleda u miru pivo umjesto gutanja Normabela, zaboravili su i Dinamovi igrači kad su zadnji put zaradili pljesak Maksimira. Iako rezutat to na prvu neće sugerirati, iako je Gorica imala zicer za izjednačenje, koji su joj poklonili Modri, bio je ovo jedan sasvim drugi Dinamo! Napokon onakav kakav bi trebao i po kvaliteti morao biti. Igrala je Jakirovićeva momčad od prve minute moitivirano, odlučno, razigrano... Bili su Dinamovi igrači na svakoj lopti, osvajali tzv. ničije lopte, redali šanse, pucali iz raznih pozicija. I premda je, dakle, Gorica sve do 74. minute imala 'aktivan' rezultat i taj veliki zicer, ni u jednom trenutku nije se činilo da Dinamu pobjeda može izmigoljiti iz ruku.

Prva je šansa, doduše, bila Goričina. Već u drugoj minuti, nakon dvostrukog sudara u šesnaestercu, loptu je dobio Jurić, onaj mladić, koji je u Velikoj Gorici zabio u nadoknadi za pobjedu domaćina. Sad je pucao sa sedam, osam metara pod gredu, Zagorac je obranio. Sve nakon toga bilo je u znaku Modrih, uspio je Jakirović prodrmati iz zimskog sna momčad, koja je, isto tako, shvatila da nakon Hajdukova poraza i Rijekine pobjede mora dodati gas i pokazati snagu. Jakirović je na klupi ostavio Ademija, u sredini je igrao Sučić, Perković je igrao stopera i mjesto na boku prepustio debitantu Ogiwari, Mišić je bio na 'osmici'. Vratio se nakon Pule u prvi sastav Martin Baturina, također probuđen, u raskošnom izdanju. Teško je i nabrojati što su sve promašili Dinamovi igrači. Prvo je na Mišićev centaršut loše glavom reagirao Petković, kao stoper, umjesto kao napadač, potom je Banić obranio pokušaj Perkovića. Dvaput je s 20-ak metara pucao Baturina, nije bio dovoljno precizan, onda je Banić obranio udarac Kaneka... Nešto kasnije Kaneko je prošao po desnoj strani, Mišić promašio povratnu loptu. Jednom je loptu promašio i Petković, onda se probudila lijeva strana, publiku je na noge podignula akcija Ogiware i Hoxhe, čiji ubačaj na petarac nije pronašao 'vlasnika'. Očekivano, bio je Ogiwara malo rezerviran u svoj debiju, nismo vidjeli puno njegovih prodora i brzinu, ali, ima vremena, bitno da je konačno debitirao.

Poruka s maksimirskog SjeveraPoruka s maksimirskog Sjevera


I, onda, vidjeli smo i najbolju, najljepšu akciju Dinama, možda i čitave ove sezone. Baturina je kratko izveo korner do Mišića i otrčao u kazneni prostor. Mišić je proigrao Petković, on kratko dodao Baturini, a on s lijeve strane od vratnice pogodio suprotan kut! Akcija i gol za delirij u Maksimiru, doista, ne pamtimo kad smo od Dinama vidjeli takvo što. Akcija uigrana, nema sumnje, ali prošla je - savršeno. Još jedan ubačaj Mišića, pokušaj Hoxhe i pljesak na kraju poluvremena.

U nastavku slična priča, a da na vratima Gorice nije bilo odlično Banića, mogli su gosti i teže stradati. Doduše, nakon što je Sučićevu bombu, poslije lažnjaka, obranio Banić, Kaneko je pogrešno dodao loptu, Mitrović proigrao Jurića, koji je išao sam prema Zagorcu. Ali, nije dobro kontrolirao loptu, pobjegla mu je u ključnom trenutku, Zagorac je pravovremeno istrčao i spasio vrata. Ali, nije to bila jedna od onih večeri, u kojoj će Dinamo prosuti pobjedu, previše je bilo raspoloženih igrača da razlika u kvaliteti ne bi bila i rezultatski vidljiva. Igrao je jako dobro i Petković, Ristovski u svom stilu presjekao nekoliko napada i izbacio loptu, Mišić je na 'osmici' bio konkretan, čak i opasan. A presudio je Gorici Dario Špikić, ušao je s klupe i zabio za 2-0, nakon lijepog prodora Ademija.

Potom je na scenu opet došao Banić, zaustavio vrhunski dva pokušaja Vidovića, pa Bulata, dok je Brodićev pokušaj glavom netko od igrača Gorice izbio s gol-crte. Moglo je biti i četiri, pet, ali dovoljna su Dinama i ova dva za tri boda. Uz odličnu igru, puno šansi, pravi pristup! Ako je ovo naznaka Dinamova konačnog buđenja, onda u Maksimiru slijede lijepi dani. Spomenimo i da je na maksimirskim tribinama bilo gotovo 7000 gledatelja. Za utakmicu HNL-a, koja nije derbi, odlična posjeta. Probudio se Dinamo, probudio se i Zagreb!

Dinamo – Gorica 2-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 6803. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Kruno Šarić (Županja). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Ivan Matić (Osijek).

DINAMO: Zagorac – Ristovski, Theophile, Perković, Ogiwara – Sučić (od 69.Ademi)– Kaneko (od 69.Špikić), Mišić, Baturina (od 77.Bulat), Hoxha (od 69.Vidović) – Petković (od 82.Brodić). Trener: Sergej Jakirović.

GORICA: Banić – Krizmanić, Maloča, Leš (od 65. Lazarov) – Munksgaard, Soldo (od 81.Kapulica), Pršir (od 82.Sagnba), Štiglec – Mitrović, Matavž (od 65.Blummel), Jurić (od 82.Ilečić). Trener: Dinko Jeličić.

Strijelci: 1-0 – Baturina (33., Petković), 2-0 - Špikić (73.)

Žuti kartoni: Theophile, MIšić.

Crveni kartoni: -



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaSergej JakirovićJosip MišićMartin BaturinaTakuya Ogiwara

Ostale Vijesti