Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nekadašnji najbolji strijelac HNL-a na meti azijskog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.10.21. | 20:50

“Without club” je status nekadašnjeg napadača Hajduka od početka srpnja

Od ovog ljeta nekadašnji najbolji strijelac HNL-a, 31- godišnji napadač Marko Futacs slobodan je igrač. Bez kluba je ostao u srpnju kada je nakon samo pola godine napustio mađarski Zalaegerszeg.

Futacs je kao mladić imao obećavajuću karijeru igrajući za francuski Nancy, njemački Werder Bremen, engleske Portsmouth, Leicester i Blackpool, ali ozljede su ga usmjerile u neizvjesnost. Zbog problema s koljenima češće je bio van terena nego na njemu, a s istim problemom stigao je 2016. godine u Hajduk.

Unatoč problemima s koljenom u sezoni 2016./17. Mađar je postao najbolji strijelac lige s 18 pogodaka na kontu. Na Poljudu je proveo dvije turbulentne godine, a napad navijača presudio je tome da želi napustiti Split.

Nakon Hajduka bio je skoro pola godine bez kluba, a onda je angažman pronašao krajem siječnja 2019. u mađarskom Fehevaru gdje je proveo dvije godine. Kako smo spomenuli, nakon toga je prešao u Zalaegerszeg, a nakon samo pola godine opet je bez kluba.

Dugo se njegovo ime nije spominjalo u nikakvim glasinama niti se naziralo u kojem smjeru će se nastaviti njegova karijera i hoće li se nastaviti. Međutim, čini se da bi i to uskoro moglo biti bistrije u budućnosti je prema pisanju iranskih medija za njegove usluge je zainteresiran jedan od većih tamošnjih klubova Esteghlal. Za njih je donedavno igrao nekadašnji lijevi bek Fiorentine i Hajduka Hrvoje Milić, a trag je ostavio i još jedan Hrvat Pero Pejić.

Esteghlal je u potrazi za stranim napadačem, a kako su potvrdili čelnici za iranske medije pregovaraju s nekoliko igrača. Među njima je Futacs, ali i još dva mađarska napadača Kristhoper Vida, 25-godišnjak koji igra za Piast Gliwice, te Honvedov 25-godišnji igrač Norbert Balogh. Potonji dvojac je pod ugovorom s klubovima, ali s obzirom na godine smatraju da su u većoj prednosti nad Futacsem.


Tagovi

Marko FutacsEsteghlal

Ostale Vijesti