Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Nekadašnji mladi reprezentativac i član Dinama i Slavena nakon godinu dana opet ostao bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 09:44

Slijedi li povratak u 1.HNL?

Kad prođete Dinamovu školu nogometa, a uz to ste igrali za U-15, U-16 i U-17 reprezentaciju Hrvatske, vaš životopis već ima dovoljnu težinu da si bez većih problema pronađete kvalitetan klub. Marko Iharoš je netko tko potpisuje sve prethodno navedeno, ali nekadašnja velika nada Plavih za mjesto desnog braniča ponovno je ostala bez angažmana.

Na početku sezone Iharoš je pristupio mađarskom prvoligašu Budafoki MTE. Iako su ambicije kluba bile nešto veće, Budafoki je odradio jako lošu sezonu te su u konačnici, zajedno sa Zakićevim Diosgyorom, ispali iz elitnog ranga mađarskog nogometa. Skupili su tek 27 bodova u 33 prvenstvena kola, gol razlika bila im je mizernih -40, a budući da su pravilnici mađarskog nogometnog saveza takvi da u Drugoj ligi ne smiju igrati stranci, bilo je jasno kako je njegova avantura u Budafokiju došla do svojeg konca.

Doduše, vjerojatno bi isti ishod bio i da je klub kojim slučajem zadržao glavu iznad vode jer je 24-godišnji desni bek u cijeloj sezoni skupio tek šest nastupa.

Za razliku od Iharoša, Danijel Romić nije prisiljen napustiti klub. Njegova ugovorna obveza također uskoro ističe, ali oni ma mađarsku putovnicu tako da ima mogućnost – ukoliko to želi – ostanka u klubu. Realnija opcija u njegovom slučaju je da ga angažira neki od mađarskih prvoligaša, ali zasad na tu temu ima malo informacija.

Što se tiče 1. HNL, Iharoš iza sebe ima 11 nastupa. Sve je zabilježio u dresu Slaven Belupa, a baš se iz Koprivnice zaputio Mađarske na početku sezone 20/21. sezone.

Osim Dinama, Slaven Belupa i mađarskog Budafokija, Iharoš je igrao još za Rudar Velenje i Suduvu, a baš je u Litvi osvojio svoja jedina dva trofeja u karijeri – prvenstvo i Superkup.


Tagovi

Marko IharošMađarskaBudafoki MTESlaven BelupoDinamo Zagrebnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti