Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Nekadašnji junak i tragičar Hajduka potpisao za Gziru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 08:28

Povećava se hrvatska kolonija u klubu koji izaziva bolno sjećanje kod simpatizera Hajduka

Krajem prošle godine iz Hrvatskog dragovoljca odlučio je otići 27-godišnji stoper Marko Ćosić. On je bio tek prvi u nizu igrača koji će ove zime mijenjati sredinu. Igračku afirmaciju Ćosić je prvenstveno stekao braneći boje zaprešićkog Intera, a zaigrao je i za Hajduk te u inozemstvu za klubove iz Norveške, Slovenije i Izraela.

Na Poljudu je osjetio u utakmici s Maccabijem kako je biti heroj i tragičar kad je zabio dva gola i promašio penal u raspucavanju za grupnu fazu Europske lige. Zanimljivo je da će karijeru sad nastaviti u jednoj od najvećih europskih tragedija splitskog kluba – malteškoj Gziri. Još uvijek sjećanje na Maltežane i ispadanje na Poljudu izaziva teški osjećaj, a rivali se često u raspravama sjete i onih vanzemaljaca koje su smatrali novinari vjerojatnijima nego ispadanje Hajduka.

Gzira i Ćosić potpisali su polugodišnju suradnju, a nije poznato ima li opciju produljenja ugovora.

U proljetnom dijelu prošle sezone bio je član Rudeša, a ovog ljeta stigao je u Siget. Otkako je došao u klub, nastupio je u 13 od 16 utakmica, s tim da je u njih osam bio starter. S čelnicima Dragovoljca dogovorio je sporazumni raskid.

Gzira je na ovom prijelazno roku dovela i dijete Osijeka, lijevog beka Antonia Pavića, a par mjeseci ranije u klub je stigao nekadašnji vratar Lokomotive Darijan Radelić Žarkov. Momčadi će pod hitno trebati njihova pomoć, jer stvari trenutno ne izgledaju dobro. Momčad domaćeg trenera Darrena Abdille pala je u donji dio tablice i trenutno zauzima osmo mjesto. Ako nastave lošiji niz mogla bi se aktualizirati i priča o hajdučkom prokletstvu.


Tagovi

Gzira UnitedHrvatski dragovoljacMarko Ćosić

Ostale Vijesti