Nekadašnja velika nada Hajduka pred transferom života!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 08.11.16. | 10:44

Nakon niza kratkotrajnih i uglavnom neuspješnih avantura, preporodio se dolaskom na Grbavicu.

Ivan Lendrić, nekadašnje dijete Hajduka, nalazi se pred transferom života. Napadač kojem je danas 25 godina, svojim je dobrim igrama u dresu Željezničara privukao interes nekoliko stranih klubova, a među njima i – Galatasaraya!

Predstavnici slavnog turskog kluba gledali su u subotu na Grbavici remi Željezničara i Slobode Tuzle (1:1), a na toj utakmici Lendrić je zabio gol. Bio mu je to već sedmi pogodak u sezoni.

Lendrića je Turcima preporučio Tarik Hodžić, nekada igračka legenda Želje i Galate. Protiv Slobode ga je došao snimati skaut Murat Inan koji će ga nastaviti pratiti. Ispuni li hrvatski napadač očekivanja skauta, Galatasaray će krenuti u realizaciju transfera, pišu turski mediji.

Podsjetimo, Lendrić je izdanak Hajdukove omladinske škole, no pravu šansu na Poljudu nije dobio, premda je još u mladim danima zabijao u BiH Premijer ligi na posudbi u Zrinjskom. Kao 21-godišnjak otišao je u Zulte Waregem, ali u Belgiji je proveo tek jednu godinu.

Potom je imao niz kratkotrajnih i uglavnom neuspješnih epizoda u Lokomotivi, austrijskom Kapfenbergeru, talijanskom Sudtirolu, Celju, moldavskom Milsamiju i grčkoj Kerkyri, da bi se preporodio dolaskom u Željezničar početkom ove godine.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ivan LendrićGalatasarayŽeljezničarHajduk

Ostale Vijesti