Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Nekadašnja nada Dinama postao prvi Hrvat u irskom nogometu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 10:59

Nekadašnja nada Dinama postao prvi Hrvat u irskom nogometu

Jeste li znali da u irskom nogometnom prvenstvu nije zaigrao još nijedan Hrvat? E to će se ubrzo promijeniti jer su Finn Harpsi predstavili novo pojačanje u napadu, a riječ je o 29-godišnjem Filipu Mihaljeviću. Ne, atletičaru bacaču kugle, već nekadašnjoj nadi Dinama.

Za prvu momčad modrih nije uspio upisati nastup, ali je za drugu te je bio na posudbama u Lokomotivi, Sesvetama, Slaven Belupu i Širokom Brijegu. Okušao se i u bugarskom Lokomotiv Plodvivu, poljskom Widzew Lodzu i talijanskom niželigašu Seregnu. Trebao je otići i u Kambodžu, ali pandemija koronavirusa je spriječila gradnju karijere u Aziji.

Posljednji angažman Filip je imao u zagrebačkoj Kustošiji za koju je u devet nastupa zatresao mrežu dva puta. Mihaljević ima i 20 nastupa u HNL-u koje je skupio u Lokomotivi i Slaven Belupu, a najviše je igrao u 2. HNL gdje je u 83 nastupa zabijao 28 puta.

Golove očekuju i Irci od prvog Hrvata u njihovom prvenstvu, a ugovor su potpisali do kraja studenog ove godine.

„Filip radi dobro otkako je došao kod danas. Iskusan je i zabijao je golove gdje god je igrao. Možda će mu trebati neko vrijeme da se skrasi i prilagodi na intenzitet lige ovdje, ali uvjeren sam da će biti dobar igrač za nas“, kazao je nakon potpisa njegov novi trener Ollie Horgan.

Irsko prvenstvo počinje sredinom drugog mjeseca, a Finn Harpsi otvaraju kod kuće protiv Droghede 18. veljače. Prošle sezone su visjeli u zoni ispadanja, a ove imaju ambiciju biti pri vrhu.


Tagovi

IrskaKustošijaDinamo ZagrebDinamo junioriDinamo II

Ostale Vijesti