Nekadašnja nada Dinama i sin legende hrvatskog nogometa postaje slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 26.06.20. | 08:43

Slijedi li povratak u HNL?

Ima tome sada već devet godina, kada je kao jedna od najvećih nada u svom godištu u Hrvatskoj, dres matičnog Osijeka zamijenio onim zagrebačkog Dinama. Riječ je o Dini Špeharu, danas 26-godišnjem napadaču, koji je puno obećavao, ali do sada nije uspio pokazati svoj talent.

Nakon epizode od dvije i pol godine u Maksimiru i tek pet odigranih minuta, poslan je na posudbu u Lokomotivu, a tek je pravu priliku dobio u Istri u sezoni 2014./15. kada je odigrao 32 prvenstvene utakmice (24 od prve minute) zabivši tek dva gola.

To nije bilo dovoljno da sina legendarnog Roberta Špehara zadrže u Puli te je preselio u redove Splita gdje je bio rezervna opcija dvije sezone, da bi na ljeto 2017. godine preselio u inozemstvo. Zaigrao je za rumunjske klubove Concordiju i Dunareu Calarasi, potom je prošlu sezonu otišao u albanski Kukesi, dok je najplodonosniji bio u drugom dijelu sezone kada je obukao dres slovačkog Sereda.

Tamo je u 14 nastupa (tek dva u udarnom sastavu) zabio vrlo dobra četiri pogotka, dok je ove sezone dobio puno veću priliku, a zabio je tri gola u 20 prvenstvenih utakmica. To je Slovake zadovoljilo, ponudili su mu novi ugovor, ali kako prenose Sportske novosti on će kao slobodan igrač napustiti klub.

S 26 godina definitivno ima vremena pokazati još sve što zna, a tko zna, možda ga ubrzo budemo vidjeli i u Prvoj HNL.

(Foto: Jurica Galoić/Pixsell)


Tagovi

Dino Špehar

Ostale Vijesti