Graham Stuart/Action Images
Graham Stuart/Action Images

Nekadašnja devetka mini Vatrenih pojačala Sarajevo

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 13:16

Sablić nakon Bagarića na Koševo doveo još jednog bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske.

Nekadašnja velika nada hrvatskog nogometa 32-godišnji Darko Bodul postao je novi igrač FK Sarajevo te je s klubom s Koševa potpisao jednogodišnji ugovor.

“Drago mi je da sam došao u FK Sarajevo, ovo je grad u kojem sam se rodio i drago mi je da sam se opet ovdje vratio. O klubu sam čuo dosta dobrih stvari, a već od ranije poznajem i neke igrače te se nadam da proces adaptacije neće dugo trajati. Jedva čekam prvi put zaigrati u bordo dresu i nadam se da će se to dogoditi već sljedećeg vikenda na utakmici protiv Posušja“, izjavio je Bodul prilikom potpisa ugovora.

Martin Jol je u svom mandatu vodio Bodula i imao o njemu visoko mišljenje te ga smatrao važnim za budućnost kluba, koji je u to vrijeme radio na nevjerojatnom dovođenju Garetha Balea u Amsterdam.

„Darko je veliki potencijal, ali je još uvijek mlad. Vrlo je važno za igrača njegovih godina da bude stalni član prve postave. Zato smo ga spremni posuditi, ali samo u klub koji će mu jamčiti mjesto u udarnoj postavi. Neće napredovati grijući klupu u nekom drugom klubu. Bodul je važan igrač za našu budućnost“, govorio je tad Jol.

Međutim, niti je Bale došao u Amsterdam, a niti je Bodul postao važan za budućnost kluba. Čak, štoviše, Darko među Kopljanicima nije dočekao niti priliku te je nakon samo jedne odigrane utakmice u zimu 2011. godine otišao prvo u portugalski Nacional, da bi već sljedeće ljeto potpisao za Sturm iz Graza.

Nakon Sturma uslijedile su avanture u danskom Odenseu, Altachu, Dundee Unitedu, Amkaru iz Perma, Eniseyju, bjeloruskom Soligorsku i turskom Ankarasporu.

Bodul je igrao i za U-19 reprezentaciju Hrvatske te U-21, no iako je puno obećavao može se reći kako mu karijera nije krenula u smjeru u kojem je po svemu trebala.


Tagovi

transferiFK SarajevoGoran SablićBiH Premijer liga

Ostale Vijesti