YIANNIS KOURTOGLOU/Action Images
YIANNIS KOURTOGLOU/Action Images

Nekadašnja devetka Hajduka sad je slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.06.21. | 15:05

Bili su ga doveli za 300 tisuća eura, da bi ga onda tri i pol godine kasnije besplatno pustili da ode iz kluba.

Antonu Maglici istekao je ugovor s turskim Konyasporom pa je tako nekadašnja devetka Hajduka sad postala slobodan igrač.

Maglica je u Hajduk došao u ljeto 2012. godine iz Osijeka u transferu vrijednom 300 tisuća eura. Za Bile je odigrao 108 utakmica, zabio je 33 pogotka, a uz to može se pohvaliti i s 13 asistencija.

Nakon tri i pol godine na Poljudu, u siječnju 2016. godine bez odštete prelazi u redove ciparskog Apollona, kluba za kojeg odnedavno igraju bivši igrač Rijeke Charalampos Mavrias i bivši igrač Hajduka Bassel Jradi.

Zanimljivo, u dresu ciparskog prvoligaša odradio je isti broj utakmica kao u dresu Hajduka, s tim da je u odnosu na vrijeme provedeno na Poljudu upisao 10 pogodaka više i jednu asistenciju manje.

Prije dolaska u Kayserispor, kojem se priključio početkom godine, igrao je za kineskog drugoligaša Guizhou FC. Jedno kratko vrijeme trener u spomenutom klubu bio mu je Dan Petrescu koji je i inzistirao na njegovom dolasku, ali se Rumunj na klupi Kayserispora zadržao svega 43 dana nakon čega je Maglica imao puno manju minutažu od prvotno očekivanog,

Klub kojeg je u dva navrata vodio Robert Prosinečki je jedva zadržao prvoligaški status u nevjerojatno napetoj završnici turske Super Lig, a uprava je – kako se ista stvar ne bi ponovila i sljedeće sezone – odlučila ovog ljeta napraviti veliki remont.

Maglica nije preživio pa je tako 29-godišnjak rodom iz Brčkog od današnjeg dana slobodan igrač.

Spomenimo kako je u dresu Kayserispora ovog proljeća skupio osam utakmica, jedan pogodak i asistenciju, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 650 tisuća eura.


Tagovi

Anton MaglicaKayserisporSuper LigLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti