Nekada velika nada Hajduka potpisala za novi klub pa doživjela veliki peh

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.10.19. | 11:54

Nova promjena sredine.

Nekadašnja velika nada Hajduka i ključni igrač kluba u periodu od 2012. do 2016. godine, Tino Sven Sušić, potpisao je za novi klub. Bivši bosanskohercegovački reprezentativac od nastupa u Hajduku promijenio je četiri kluba – belgijski Genk, Maccabi iz Tel Aviva, potom ponovni povratak u Belgiju u Royal Antwerp, da bi prošlu sezonu vrlo dobo igrao u nizozemskom Venlu.

Tamo je upisao 25 nastupa i pet golova, ali ovog ljeta raskinuo je ugovor s Nizozemcima te je do danas bio bez angažmana. Sada je konačno pronašao novi klub, a karijeru će nastaviti u austrijskom prvoligašu Hartbergu koji ga je predstavio preko svojih službenih internetskih kanala.

„Ranije smo bili sve dogovorili s drugim igračem, ali kada se pojavila opcija da potpišemo ugovor sa Sušićem nismo mogli propustiti priliku da dovedemo tako kvalitetnog igrača“, rekao je sportski direktor kluba, Eirch Korherr.

Međutim, već po potpisu, 27-godišnji veznjak doživio je veliki peh. Na drugom treningu s momčadi on je ozlijedio meniskus i trebat će mu mjesec dana za oporavak, kako bi zaigrao prvu utakmicu za novi klub. Sušić je već neko vrijeme u Hartbergu, a ovaj potpis bio je samo stvar formalnosti prenosi sportsport.ba.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HartbergTino Sven Sušić

Ostale Vijesti