Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Nekad velika nada Hajduka s 28 je prekinuo igračku karijeru, a sad preuzima klupu posrnulog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 14:34

Prošle godine je objavio kraj igračke i započeo trenersku, sad preuzima dobro poznatu momčad

Gledajući ga kroz mlađe kategorije puno se očekivalo od tada Hajdukove velike nade koja je bila na radaru mnogih klubova. Nije tajna da je bio dug red zainteresiranih za Ivana Tomičića čiji driblinzi su oduševljavali mnoge. Splet okolnosti je bio drugačiji pa nije ostvario svoj puni potencijal, a igračku karijeru zaključio je prošle godine u studenom i posvetio se trenerskom poslu.

Svoj debi za Hajduk u 1. HNL ostvario je sad već davne 2013. godine. Na Poljudu je gostovala Rijeka, konačan rezultat na kraju je bio 1:1, a Tomičić je u igru ušao u 46. minuti nakon što je trener Igor Tudor u svlačionici odučio ostaviti Jeana Kouassija.

Zanimljivo, to mu nije prvi nastup za Bile, budući da je igrao i u Superkupu kojeg je osvojio Dinamo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bila je to ona famozna utakmica u kojoj je briljirao Pablo Migliore, a Tomičićev udarac je u raspucavanju obranio Argentinac, da bi nakon toga Domagoj Antolić postigao odlučujući pogodak.

U 1. HNL Tomičić je igrao još za RNK Split, Inter Zaprešić i Rudeš, a zanimljivo je kako je jedan od svoja tri prvoligaška pogotka zabio 'svojem' Hajduku.

Nakon što je zaključio igračku karijeru ostao je raditi kao trener u RNK Splitu gdje je posljednjih godina bio kapetan. Bio je pomoćnik Ivanu Radeljiću u prvoj momčadi, a od danas je trener prve momčadi.

Naime došlo je do smjene na klupi pa se uprava RNK Splita odlučila dati priliku mladom Tomičiću s prvom momčadi.

„Ivan Radeljić više nije trener RNK Split, momčad će za vikend protiv Kamena voditi njegov dosadašnji pomoćnik Ivan Tomičić. Radnički nogometni klub Split zahvaljuje ovim putem Radeljiću na dosadašnjem trudu i radu koji je davao za klub, ali je Uprava osjetila da je trenutak za promjenu budući da je u posljednje tri utakmice izostao priželjkivani rezultat. Dosadašnji trener Radeljić radio je predano u posljednjih nešto više od godinu i pol koliko je vodio prvu momčad te mu RNK Split želi sportski uspjeh u daljnjoj karijeri kao bivšem igraču i treneru našeg kluba. Njegovo mjesto u delikatnom trenutku preuzet će Ivan Tomičić koji je nedavno prestao s aktivnim igranjem nogometa u crvenom dresu te preuzeo ulogu u stožeru prve momčadi te je uključen u sve procese, a kao bivši suigrač prvotimcima te odnedavno i trener, najbolje poznaje unutarnje stanje te se Uprava nada da će iz njih izvući dodatne rezerve kako bi svi zajednički napravili željeni rezultat. Hvala Ivane, sretno Toma!“, stoji u priopćenju nekadašnjeg prvoligaša koji još uvijek priželjkuje povratak u viši rang.


Tagovi

RNK SplitHajdukIvan TomičićInter ZaprešićNK Rudeš

Ostale Vijesti