Nekad ugledan engleski prvoligaš, sada ostao na sedam igrača u kadru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.07.19. | 10:11

Nema ih ni za futsal momčad...

Prije nešto više od deset godina, točnije u sezoni 2007./2008. jedan engleski prvoligaš imao je i više nego dobru sezonu. Pod vodstvom trenera Garya Megsona, za njih su igrali nogometaši poput Ivana Campa, El Hadji Dioufa, Blerima Džemailija, pokojnog Garya Speeda i donedavnog igrača Chelseaja Garya Cahilla. Najbolji strijelac te sezone bio im je legendarni Nicolas Anelka, a ako se do sada niste uspjeli sjetiti o kojem klubu je riječ, pomoći ćemo vam.

>>> Odigraj Valur - Maribor

To su bili Bolton Wanderersi. Tada se na Reebok stadionu igrala Europska liga, odnosno tada još Kup UEFA, a klub iz Boltona stigao je do osmine finala. Prvo su u grupi s Bayernom, Bragom, Arisom i Crvenom zvezdom izborili treće mjesto i plasirali se u knock-out fazu, a potom su izbacili Atletico Madrid golom El Hadji Dioufa na svom travnjaku. U sljedećem kolu izgubili su od Sportinga, a vrijed istaknuti kako su i dvije sezone ranije igrali šesanestinu finala ovog natjecanja.

Ipak, s vremenom su počeli kopnuti, a u sezoni 2011./12. ispali su u drugu ligu. U Championshipu su se Wanderersi držali koliko toliko na površini, ali su sve više počeli grcati u dugovima. Minule sezone nije im bilo spasa, završili su na 23., odnosno pretposljednjem mjestu ljestvice, i ispali u treći rang engleskog nogometa (League One).

Kako prenosi lokalni The Bolton News, klub je nakupio s vremenom 25 milijuna funti dugova, a iz tog razloga ostali su tek na sedam igrača u kadru trenera trenera Phila Parkinsona. Odnosno, prema Transfermarktu u klubu je i dalje pet vratara i 13 igrača u polju, ali većina njih je u vlasništvu određenih agencija, kojima je klub dužan, poput Stellar Football, Unique Sports Management, OmniSports ili Key Sports Management.

Izgledno je kako će se ti igrači prodati, a u prilog tome ide i činjenica da na svojim službenim klupskim stranicama imaju samo sedmoricu igrača u kadru. To su dva vratara, Ben Alnwick i Remi Matthews, veznjaci Jason Lowe, Erhun Oztumer i Luke Murphy te napadači Josh Magennis i Connor Hall. Nema niti jednog stopera.

Nema ih ni za futsal ekipu…

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Gary SpeedEl Hadji DioufNicolas Anelka

Ostale Vijesti