Nekad rivali, sada suigrači - legenda Bayerna odlazi u Aziju kod bivšeg igrača Barce

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.04.19. | 18:21

Vrijeme je za oproštaj s Munchenom.

Nakon što se dugo vremena nije znalo, pa čak ni okvirno, gdje bi Bayernov legendarni dvojac mogao nastaviti karijeru, klupko se počelo odmotavati. Ubojiti tandem koji su činili Arjen Robben i Franck Ribery, terorizirao je obrane diljem Europe, a najveći uspjeh ostvarili su 2013. godine kada su u Bavarsku vratili trofej Lige prvaka. Međutim, nakon desetljeća vjernosti, vrijeme je za odlazak, jer godine su već tu – Nizozemac je u siječnju napunio 35 godina, dok je Francuz prošlog tjedna pregazio 36. godinu života.

Ugovori im istječu krajem ove sezone, a već je ranije najavljeno da će sigurno otići iz Munchena po završetku aktualne sezone. Arjen Robben je dobio ponudu Intera, ali on je otkrio da bi karijeru htio nastaviti u američkom MLS-u, a najviše je za njegove usluge zagrizao Toronto FC.

> Robben odbio ponudu velikana, otkrio gdje želi nastaviti karijeru

A čini se kako je i Ribery konačno odlučio gdje će još malo zabavljati nogometnu publiku. Francuz koji je s reprezentacijom osvojio srebro 2006. godine na Svjetskom prvenstvu ima ponude iz Australije i Katara, ali čini se kako je odlučio karijeru završiti u Aziji.

Kako prenosi njemački Kicker, Ribery će karijeru nastaviti u Al Saddu, klubu u kojem trenutno igra Barcina legenda, Xavi Hernandez.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Ribery set to join Xavi at Al-Sadd in Qatar with Bayern contract set to end&#39;<br><br>Franck Ribery is set to bring down the curtain on his 12-year spell at Bayern Munich once his contract expires this summer, according to reports. <a href="https://t.co/69nB6McWpP">pic.twitter.com/69nB6McWpP</a></p>&mdash; UnquenchableSports.com (@AdwenpaU) <a href="https://twitter.com/AdwenpaU/status/1117795989178474496?ref_src=twsrc%5Etfw">April 15, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Franck Ribéry has enquires from Australia and Qatar, but the clear tendency is a move to Qatar with Al Sadd interested [Kicker] <a href="https://t.co/VktK66rPd8">pic.twitter.com/VktK66rPd8</a></p>&mdash; Bayern &amp; Germany (@iMiaSanMia) <a href="https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1117537713899614208?ref_src=twsrc%5Etfw">April 14, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Franck RiberyArjen RobbenAl SaddXavi Hernandez

Ostale Vijesti