MASSIMO PINCA/Action images
MASSIMO PINCA/Action images

Nedved potvrdio da Pirlo i Ronaldo ostaju u klubu i na godinu, kada će kapetan biti mladi Nizozemac

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.03.21. | 18:59

Ima sve što je potrebno da postane veliki trener, rekao je Čeh i utišao sve kritičare.

Nogometaši Juventusa definitivno su najveće razočaranje Serie A. Ne samo zbog posljednjeg domaćeg poraza od Beneventa, već zbog toplo-hladnih igara kroz cijelu sezonu. Sve su dalje od obrane naslova, jer im Inter bježi 10 bodova, a i od Lige prvaka oprostili su se neočekivano rano, kada je Porto bio sretniji.

Jasno, najveće kritike zbog svega toga trpi trener Andrea Pirlo, kojega su mnogi već smijenili s klupe. Gotovo svakodnevno po medijima se izmjenjuju imena njegovih nasljednjika, no čini se kako proslavljeni talijanski veznjak, ali još uvijek nedokazani trener, ima punu podršku kluba.

Naime, u njegovu obranu stao je dopredsjednik Juventusa Pavel Nedved i za DAZN potvrdio kako Pirlo ostaje na klupi i sljedeće godine. I ne samo on, već i prva zvijezda kluba.

„Cristiano Ronaldo ostaje u Juventusu, on je nedodirljiv. Također, Pirlo će biti naš trener u sljedećoj sezoni, to je 100 posto sigurno. Ima sve što je potrebno da postane veliki trener”, rekao je Čeh i utišao sve kritičare.

Hoće li se njegove riječi pokazati točnima tek ćemo vidjeti, jer Ronaldo je i dalje na meti mnogih kritika, a i znamo da bi ga nekoliko europskih velikana vrlo rado vidjelo u svojem dresu. Što se, pak, Pirla tiče, mnogi ljubitelji Juventusa vjerojatno se ne slažu s ovom izjavom Nedveda, no u Torinu valjda znaju što rade.

Uostalom, da se riješe igračke legende samo bi priznali svoju pogrešku, jer ne smijemo zaboraviti da je Pirlu ovo prvi pravi trenerski posao. Upravo zbog toga mnogi su bili skeptični prilikom njegova odabira za trenera.

Kada smo već kod Juventusa, napomenimo kako su talijanski mediji prenijeli informaciju da će u sljedećoj sezoni kapetansku traku oko ruke nositi Matthijs de Ligt. Još jedan pomalo čudan odabir s obzirom na to da se mladi Nizozemac Torinezima pridružio tek prije godinu i pol dana. Dosad je tu dužnost obavljao Giorgio Chiellini, koji će na kraju sezone objesiti kopačke o klin.


Tagovi

Andrea PirloCristiano RonaldoPavel NedvedJuventus

Ostale Vijesti