REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Neće s Tudorom, ali će s Jurićem: Torino pronašao zamjenu za Brekala u reprezentativcu Srbije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 11:14

Transfer je službeno potvrđen. Dogovorena je jednogodišnja posudba uz obvezu otkupa.

Srpski reprezentativci ovog su ljeta posebno aktivni. Strahinja Pavlović preselio je u Monaco, Luka Jović je Madrid zamijenio Firencom, dok je Nemanja Radonjić sad i službeno predstavljen kao novi igrač Torina. Prvo će u dresu Tora šest mjeseci biti na posudbi, dok bi onda u siječnju njegov ugovor trebao biti otkupljen za svega dva milijuna eura.

Ove srijede sve je bilo dogovoreno, ali službeno predstavljanje Radonjića u dresu novog kluba odgođeno je za četvrtak. Lani je bio na posudbi u Benfici, ali tamo se nije posebno iskazao pa portugalski velikan nije odlučio otkupiti njegov ugovor. Još prije nego li je Tudor sjeo na užarenu klupu Marseillea, dogovoreno je kako će Radonjić napustiti Velodrome. Dakle, iako neće surađivati s Tudorom, brzonogi krilni napadač ipak će biti vođen od strane hrvatskog trenera. Ivan Jurić u njemu vidi sjajnu zamjenu za Josipa Brekala koji se vratio u Wolfsburg (s tim da još uvijek nije sigurno da će tamo ostati), a čelnici Torina dovođenjem srpskog krila riješili su jedno od mnogih gorućih pitanja u ljetnom prijelaznom roku.

Odlazak kapetana Andree Belottija bit će nenadoknadiv. Torino si ne može priuštiti dovođenje igrača njegovog renomea pa se tako od Jurića očekuje da pronađe nešto jeftinije varijante s kojima će pokušati ponoviti prošlosezonske rezultate, a možebitno ih malo i poboljšati. Djeluje utopistički, ali Jurić je navikao na velika očekivanja pa ako mu Urbano Caio na kraju isporuči ono što je Jurić zatražio, u krajnji rezultat ne treba sumnjati.

Pietro Pellegri trebao bi biti 'taj' koji će nadomjestiti odlazak Bellotija, Radonjić je doveden kao zamjena za Brekala, a uskoro bi se trebalo gledati i kako osnažiti stopersku poziciju budući da je odlazak Brazilca Bremera gotovo pa nemoguće izbjeći. Iako ga TM vrednuje na 35 milijuna eura, Caio za svojeg najboljeg braniča traži 50 milijuna eura. Spominju se Inter i Juventus, ali Nerrazzuri su zasad voljni ponuditi tek 25 milijuna eura. No, ako se realizira transfer Škriniara u PSG, onda će se situacija bitno promijeniti…

Inače, u odnosu na posljednju utakmicu sezone u kojoj je Torino izgubio s uvjerljivih 3:0 od Rome, od 11 igrača kojih su startali, njih pet više ne nosi dres Torina. Dakle, ulazni transferi su neophodni, a ako Caio kojim slučajem bude 'škrtario', neće biti nikakvo iznenađenje da se ponovi pretprošla sezona u kojoj je Torino tek u posljednjem kolu izborio ostanak u Serie A.

Što se tiče Radonjića, on je svjestan da mora igrati dobro u prvom dijelu sezone ukoliko si želi bukirati kartu za Katar. Srbija na njegovom mjestu ima niz sjajnih pojedinaca te njegovo mjesto u avionu nije rezervirano unaprijed. A kod Jurića nitko ne igra ako ne poštuje njegove želje i postulate nogometne igre…



Tagovi

srpska nogometna reprezentacijaNemanja RadonjićTorinoOlympique Marseille

Ostale Vijesti