Screnshoot Youtube
Screnshoot Youtube

Neće Riječani, ima tko hoće: talijanski klub praktički prekopirao 'novu Kantridu' (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 10:17

Rijeka je preselila na Rujevicu koja je po svim standardima trenutno najbolji hrvatski stadion, ali i dalje ima navijača Rijeke koji pate za svojim 'domom'.

Talijanski trećeligaš Avellino prije nekoliko dana lansirao je video u kojem je predstavio projekciju svojega novog stadiona. Nekadašnji prvoligaš trebao bi dobiti novi dom za nešto više od 20 tisuća gledatelja.

Projekt novog stadion Avellina neodoljivo podsjeća na onaj koji se prema ambicioznim planovima Damira Miškovića uz pomoć kapitala Gabriela Volpija trebao graditi na Kantridi. Svaka sličnost nije slučajna. Oba projekta potpisuje talijanski arhitekt Gino Zavanella.

Inače, Zavanella je projektirao i novi stadion Juventusa u Torinu, a nakon toga radio je još na projektu novog stadiona Palerma na Siciliji.

U jednom trenutku, početak izgradnje stadiona izgledao je kao samo pitanje trenutka, ali taj isti trenutak navijači Rijeke nikad nisu dočekali. No, ne trebaju previše zbog toga očajavati, jer iako je Kantrida nadasve posebna te će velika većina navijača uvijek na nju gledati kao svoj dom, Riječani su se preselili na Rujevicu koja je u ovom trenutku uvjerljivo najbolji stadion u Hrvatskoj. Barem dok se ne završi Pampas.

Rujevica zadovoljava sve europske standarde, odlično je povezana, a stadion je postavljen na zanimljivu lokaciju. Doduše, nema više onih famoznih stijena, ali s Rujevice se prostire pogled na kvarnerski zaljev te otkako je stadion 'u pogonu', mnogi nogometaši naglašavaju kako je baš na njemu prethodnih godina bio uvjerljivo najbolji travnjak. Uostalom, iz istog tog razloga je reprezentacija Hrvatske u nekoliko navrata gostovala na Rujevici, usprkos manjem kapacitetu od stadiona kao što su Maksimir, Poljud, Gradski vrt...

Što se tiče Avellina, zasad nije poznato koliko će ih koštati izgradnja novog stadiona koji neodoljivo podsjeća na ono što je trebala imati Rijeka. No, ako si to može priuštiti talijanski trećeligaš, onda jednog dana možda takvu infrastrukturu budemo viđali i u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Rijeka ili netko drugi, nije ni bitno, samo da se ide ka boljem.



Tagovi

HNK RijekaRijekaKantridaRujevicaAvellinoSerie C

Ostale Vijesti