CHRISTIAN HARTMANN/Action Images
CHRISTIAN HARTMANN/Action Images

Ne živi se od stare slave: Strijelac pogotka vrijednog naslova prvaka Europe dobio otkaz u Rusiji

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 29.05.21. | 16:42

Zauvijek će ostati heroj u svojoj zemlji

Portugalac Eder napustio je Lokomotiv Moskvu, potvrdili su iz kluba na web stranicama.

33-godišnji napadač bio je suigrač Vedrana Ćorluke od ljeta 2018. godine nakon što je stigao u klub za svega 500 tisuća eura iz Lillea, a dvije godine ranije doživio je vrhunac karijere.

U finalu Europskog prvenstva, Eder je svojim pogotkom u produžecima protiv Francuske osigurao pobjedu svoje reprezentacije, a nema nikakve sumnje da mu je to najdraži od svih 85 pogodaka koliko ih je zabio u karijeru.

Prije Lillea Eder je branio boje Coimbre, Brage i Swansea, a ove je sezone za Moskovljane skupio 26 nastupa dva pogotka i jednako toliko asistencija. Iako je njegova momčad sezonu okončala na veoma dobrom trećem mjestu čime su osigurali odlazak u Europsku ligu sljedeće sezone, trener Marko Nikolić ipak nije bio 'kupljen' igrama Portugalca da pokuša s upravom dogovoriti za 33-godišnjaka novi ugovor.

Osim Edera, klub je napustilo još nekoliko igrača, a među njima je i Vedran Ćorluka koji je odlučio objesiti kopačke o klin. Popularni Čarli priključio se stožeru Zlatka Dalića te će na ovom Euru imati ulogu jednog od njegovih pomoćnika.


Tagovi

EderLokomotivLokomotiv Moskvanogometni transferitransferiVedran ĆorlukaMarko Nikolić

Ostale Vijesti