Ne vjeruj Argentincima ni kad ti vodu nose: Peruanci na ključni meč kvalifikacija nose svoju vodu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.10.17. | 21:24

Sve je to radi čuvene "afere Branco" iz 1990. godine...

U ranim satima s četvrtak na petak po našem vremenu Argentina i Peru igraju presudnu utakmicu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiji iduće godine.

Argentinci „Inke“ dočekuju na stadionu Boce Juniors, gdje će se u užarenoj atmosferi ekipa Jorgea Sampaolija pokušati izboriti za pobjedu koja bi ih odvela do direktnog plasmana na SP. Trenutačno drže petu poziciju južnoameričkih kvalifikacija, koja ih vodi u dodatni playoff. Peru ima isti broj bodova, ali je zbog bolje gol razlike na četvrtom mjestu, posljednjem koje osigurava izravni plasman u Rusiju.

Peruanci su u nizu od tri uzastopne utakmice, što je kudikamo bolja forma od Argentinaca koji se muče kroz čitav kvalifikacijski ciklus. Od 16 dosad odigranih utakmica pobijedili su tek u njih šest, a u posljednja tri susreta protiv Bolivije, Urugvaja i Venezuele imaju poraz i dva remija. Pobjeda je primat za obje momčadi, a u takvim situacijama ništa se ne prepušta slučaju.

>>ARGENTINA – PERU, TEČAJEVI: 1 (1,25) X (5,60) 2 (9,00)

Stvar je kod Peruanaca otišla toliko daleko da ne namjeravaju konzumirati vodu za vrijeme njihovog boravka u Argentini, iz straha da se ne bi ponovila čuvena „afera Branco“ iz 1990. godine! Tada je naime u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva u Italiji lijevi bek Brazila Branco u pauzi za osvježenje prihvatio bocu vode koju mu je ponudio član stručnog stožera Argentine. Nedugo zatim Branco se počeo osjećati loše, a Argentina je taj susret pobijedila golom Claudia Caniggie, na asistenciju Diega Maradone.

Priča je glasila kako je ta boca bila „začinjena“ zloglasnim rohypnolom, snažnom supstancom za smirenje koja se koristi pri pripravljanju droga za silovanje. Mnogo godina kasnije, točnije 2004., Maradona je u jednom intervjuu priznao kako je ta priča istinita.

„Netko je ubacio rohypnol u tu bocu i sve je otišlo kvragu“ izjavio je tada Maradona.

„Branco je nagnuo cijelu tu bocu, a kada je nakon toga išao izvesti slobodne udarce počeo je posrtati. Poslije utakmice naš i brazilski autobus bili su parkirani jedan do drugog, a Branco me gledao kroz prozor i gestikulirao kako me smatra krivcem za incident. Ja sam mu objasnio da ja s tim nemam veze; igrali smo u to vrijeme u Italiji i kasnije se nismo loše slagali, makar nikada nismo o tome pričali“, otvoreno je priznao Maradona.

Peruanci se boje sličnog prljavog scenarija u ovoj krucijalnoj utakmici, pa su odlučili nositi pakete svoje vode, koje će pomno čuvati kako nitko sa strane ne bi imao pristup njima.

„Točno je, nosimo vlastitu vodu“, potvrdio je informaciju i doktor peruanske reprezentacije Jorge Alva pred polazak za Buenos Aires. Doduše, nije direktno implicirao na bojazan od trovanja u režiji argentinske momčadi.

„Trovanja hranom i vodom nisu bile rijetke u drugim državama, ali se sada nadamo da hoteli imaju bolji standard. Bilo kako bilo, poduzet ćemo preventivne mjere“, dovršio je Alva.

Mislite da će Peruance „zatrovati“ rezultat na užarenoj Bomboneri? Pogledajte našu cjelokupnu ponudu i tipujte na ovaj ključni meč OVDJE!


Tagovi

peruanska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijakvalifikacije za SP u Rusiji

Ostale Vijesti