Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Ne, ovo nije šala: Marca Fossatija nakon odlaska iz Hajduka želi – Juventusov Next Gen!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 08:05

Bio bi priključen njihovoj Nex Gen momčadi, a da pregovori traju potvrdio je poznati talijanski stručnjak za transfere

Prošla su skoro dva mjeseca otkako je Marco Fossati postao slobodan igrač. Nakon isteka ugovora s Hajdukom, talijanski veznjak odlučio je ‘spustiti loptu na zemlju’ i pričekati s odabirom novog kluba. Budući da će uskoro proslaviti 31. rođendan, više nije u situaciji da si može dozvoliti krivi korak u karijeri. Hajduk, u kojem je odigrao nekoliko sjajnih utakmica, bio mu je jedini klub izvan Italije, a prema svemu sudeći, tako će i ostati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, prema informacijama koje donosi Nicolo Schira, bivši veznjak Hajduka nadomak je dogovora s jednim od najvećih klubova na svijetu, Juventusom. U Torinu Fossatija vide kao idealnog igrača za njihovu Next Gen momčad koja se natječe u Serie C-C, a Fossati bi tamo imao ulogu mentora i lidera svlačionice.

Iz Nex Gen momčadi ovog su ljeta dvojica igrača napravila zanimljive izlazne transfere. Di Pardo je za 1.1 milijun eura prešao u redove novog/starog talijanskog prvoligaša Cagliarija, dok je Ange Chibozo za 100 tisuća eura manje preselio u Amiens. Kroz Next Gen momčad je u proteklim godinama prošao niz zanimljivih igrača, a posljednji koji je ‘iskočio’ je 19-godišnji Englez Samuel Iling Junior koji je od ove sezone prebačen u prvu momačad Stare dame.

Fossati je sa samo 18 godina prešao iz Intera u Milan u transferu vrijednom četiri milijuna eura, ali prvu momčad Rossonera nije upisao nijedan službeni nastup. Zanimljivo, najviše utakmica u karijeri ima baš u dresu Hajduka (78), a onda slijede Hellas Verona (58) i Monza (54).

Što se tiče prelaska u Juventusovu Next Gen momčad, još uvijek nije ništa potpisano, ali sudimo li po tome da se o vjerojatnom potpisu raspisao poznati talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira i da bi Fossatiju sigurno opet godilo biti dio nekog velikog kluba kao što je Juventus, nije nemoguće da u narednim danima na stranicama kluba osvane i službena potvrda. (I.A.S.)



Tagovi

Marco FossatiJuventusJuventus junioriHajdukLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti