Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

"Ne mogu funkcionirati kao ranije, nisam robot. Kad dobiješ nekoliko šamara, nemaš više energije. Bavite se vi uzrocima..."

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.08.22. | 12:28

Moj odnos sa svlačionicom je odličan, ne znam kakav je njihov odnos sa mnom, zahvalan sam im za sve ono što smo napravili u ove dvije godine, a imali smo rekorden rezultate. I taj se odnos neće promijeniti ostao ja ili ne, sad imamo ovakvu fazu, ali oni imaju moju podršku, odnos je sjajan

Nenad Bjelica i njegov Osijek dočekuju u Gradskom vrtu motivirani Varaždin (nedjelja, 18.55). Osječani su u krizi, Bjelica u neobičnom statusu traži izgubljeni identitet svoje momčadi. Varaždin, prilika za bijeg iz ponora ili novi korak u blato?

"Pripremamo se od ponedjeljka, odigrali smo i prijateljsku utakmicu dali šansu 20-ak igrača. Fiolić, Kleinheiszelr i Lovrić trenirali su manjim intenzitetom do četvrtka. Za razliku od Žapera, Čeberka i Nejašmića koji nisu u treningu od prošlog četvrtka. A ne kako ste vi napisali (obratio se jednom osječkom novinaru, nap.a.) za Žapera, loši su vam špijuni i informacije. Žaper nije u treningu", odbacio je Bjelica napise i priče o problemima u odnosu s dokapetanom.

(1.45) Osijek (4.30) Varaždin (7.75)

"Naravno da ne možemo biti sretni i ponosni na ovo zadnje razdoblje, ali ne može to obrisati sve ono što smo napravili. Moj odnos sa svlačionicom je odličan, ne znam kakav je njihov odnos sa mnom, zahvalan sam im za sve ono što smo napravili u ove dvije godine, a imali smo rekorden rezultate. I taj se odnos neće promijeniti ostao ja ili ne, sad imamo ovakvu fazu, ali oni imaju moju podršku, odnos je sjajan."

Najavio je nove promjene u momčadi i pokušao objasniti u čemu je Osijekom problem.

"U malo sam sam utakmica ponovio istih 11, mijenjali smo i sustav i igrače. Iz ovoga možemo izaći s puno rada i puno želje. Sve je psiha, nisu igrači zaboravili igrati nogomet, ali podložni su svemu što se događa i oko mene, naravno da to utječe i na njih. Sve ide iz glave, pričamo s igračima, opuštamo ih, želimo da uživaju u igri. Nemamo što raditi na fizičkoj spremi, mogu trčati dvije utakmice, pokušat ćemo kroz razgovore to riješiti."

Što je uzrok ovakve situacije?

"Bavite se vi s uzrokom, svi pričaju o posljedicama. Neka se time bavi onaj čiji je to posao."

Pojavile su informacije o mogućim odlascima nekih važnih igrača?

"Nema nikakvih novosti, sve to poluinformacije oko transfera. Ili dezinformacije."

Igrači imaju problema sa psihom, a kako se s time nosi Bjelica? Može li on funkcionirati kao prije?

"Ne. ne mogu funkcionirati kao ranije. Dogodile su se neke stvari, čovjek sam od krvi i mesa, nisam robot. I kao što se i ranije pričalo da je Osijek Nenad Bjelica tako je i sad. A rekao sam da to nije dobro, govorim to dvije godine, ali ne reagira se. Dok sam vukao ovu lokomotivu, to me činilo ponosnim, sad me ne čini ponosnim. Zašto lokomotiva ima sad manje goriva, sad analizirajte. Kad dobiješ nekoliko šamara, nemaš istu energiju. Pokušavam izvući momčad iz ove situacije, radim posao najbolje što znam, ali energija i emocija se ne mogu kupiti na tržnici. Radim najbolje što znam, vidjet ćemo kamo će nas to dovesti.

Malo o Varaždinu, koji je odlično krenuo u sezonu HNL-a?

"Mlada poletna brza momčad, posložena, odličan trener, oni su osvježenje za HNL, moramo im čestitati. Pokazali visoku kvalitetu u svim utakmicama, igrat će neopterećno i pokušati doći do rezultata. Ali, gledamo najviše sebe. Ako posložimo kockice koje su malo pobrkane, možemo pobijediti Varaždin u nedjelju", rekao je Bjelica.

(1.45) Osijek (4.30) Varaždin (7.75)

Uz njega je pred medijima bio i jedan od najstarijih igrača Vedran Jugović.

"Ozračje bi bilo puno bolje da smo u pozitivnom nizu, ali to je sastavni dio nogometa. Nama predstoji izići iz krize, a to se može pozitivnim rezuktatom. Polušavali smo puno s pričom, ali pobjede su najbolji lije, nadam se da krećemo već protiv Varaždina. Odnos s trenerom? Predugo smo skupa i jedni druge poštujemo, tako i stožer nama iskazuje poštovanje, ne znam zašto bi se nakon jedne krize odmah to promijenilo. Ima puno neistine u onome što piše i priča, imamo jedan cilj, da igramo dobro i pobjeđujemo, svi smo tu sa istom željom.", kaže Jugović. (T.N.)

HNL, 5. kolo

Petak, 12. kolovoza

Šibenik – Istra 1961, 20.00

Subota, 13. kolovoza

Gorica – Lokomotiva, 18.30

Dinamo – Hajduk, 21.05

Nedjelja, 14. kolovoza

Osijek – Varaždin, 18.55

Rijeka – Slaven Belupo, 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK OsijekNK VaraždinHNLHrvatska nogometna ligaNenad BjelicaVedran Jugović

Ostale Vijesti