Navijači stali iza osumnjičenog Ivana Leke: Vjerujemo u njega!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 10.10.18. | 22:00

Teške optužbe na račun hrvatskog trenera.

Hrvatski trener Ivan Leko, koji je prošle sezone vodio Club Brugge do naslova prvaka Belgije, našao se među osumnjičenicima za pranje novca i namještanje utakmica.

ODIGRAJ Club Brugge - Beveren

Trener belgijskog kluba, u kojem trenutno igraju hrvatski nogometaši Karlo Letica, Matej Mitrović i Ivan Tomečak, danas je priveden kao svjedok u istrazi protiv nogometnih agenata Mogija Bayata i Dejana Veljkovića, koji su epicentar istrage.

Tamošnje Državno tušiteljstvo priopćilo je da su sada svi privedeni i osumnjičeni te nisu dobrovoljno pristupili istrazi.

„Sve osobe koje su danas privedene od strane policije su lišene slobode, i nisu dobrovoljno pristupili istrazi kao svjedoci“, naveli su u priopćenju iz Tužiteljstva.

Unatoč tome, navijači kluba iz Bruggea stali su na stranu trenera svoje momčadi i uputili mu punu podršku.

ODIGRAJ Club Brugge - Monaco

„Nakon današnjih događaja u istrazi pranja novca i namještanja utakmica u belgijskom nogometu, u operaciji "čiste ruke", od strane federalnog tužiteljstva, želimo izraziti našu punu podršku na adresu našeg kluba i njegovog trenera, Ivana Leku. Imamo potpuno povjerenje u njega! Osim toga, željeli bismo naglasiti da je ovo istraga o odbjeglim agenatima igrača, a ne o Club Bruggeu i Ivanu Leki, suprotno onome što neki mediji pokušavaju prenijeti i ono što je već pogrešno uzeo od strane nekih stranih medija. Vjerujemo u Leku“, stoji u njihovoj objavi na službenom Facebook profilu.

(Foto: Reuters/ facebook screenshot)


Tagovi

Ivan LekoJupiler liga

Ostale Vijesti