Pixsell
Pixsell

Navijači Hajduka i Rijeke slave: Dinamo na krilima Gavranovića razbio Goricu i ostavio otvorenu utrku za Europu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.05.21. | 20:58

Lovrić propustio vratiti Goricu u igru.

Dinamo je u velikoj Gorici s izmiješanim sastavom svladao Goricu 3:0 i na taj način osim svojih, razveselio navijače Hajduka i Rijeke koji u zadnjem kolu mogu osigurati nastup u Europi. Sva tri pogotka na utakmici zabio je Mario Gavranovič (3’, 36’, 90+3') koji je ovim hattrickom stigao do 17. prvenstvenog pogotka.

Priliku da Goricu vrati u igru u 86. minuti kod rezultata 0:2 imao je Kristijan Lovrić iz kaznenog udarca, no Mario Zagorac skinuo mu je penal.

Pred Dinamom je finale kupa protiv Istre (srijeda, 19. svibanj), a Gorica u posljednjem kolu na Rujevici gostuje kod Rijeke. Crveno-crnima je bod dovoljan za treće mjesto, no porazom bi mogli ostati i bez četvrte pozicije koja bi također mogla voditi u Europu.

Siniša Oreščanin ostavio je rekonvalescenta Kristijana Lovrića na klupi te su u ofenzivnoj liniji istrčali Jiloan Hamad, Dario Špikić i Ognjen Mudrinski, a iza njih u vezi Serge-Junior Ngouali, Hrvoje Babec te ispred njih Matija Dvorneković.

S druge strane Damir Krznar je očekivano kombinirao sastav budući da Dinamo za tri dana na istom stadionu očekuje finale kupa protiv Istre. U kadru uopće nije bilo Dominika Livakovića i Joška Gvardiola, na klupi je ostavio Brunu Petkovića, Lovru Majera, Luku Ivanušeca i Stefana Ristovskog, a od prve minute krenuli su Mario Zagorac na golu, Petar Stojanović, Dino Perić, Rasmus Lauritsen i Bartol Franjić kao lijevi bek u obrani, Josip Mišić i Arijan Ademi u vezi, Lirim Kastrati, Marko Tolić i Mislav Oršić u ofenzivnoj liniji i Mario Gravranović u samom vrhu napada.

Dinamo je jako dobro otvorio utakmicu i zabio već u 5. Tolić je gurnuo loptu u prostor Gavranoviću koji efektno pogađa za vodstvo Plavih.

Prvi pogodak Gavranovića možete pogledati OVDJE.

Gorica je ipak preuzela inicijativu na terenu, a prvu pravu priliku domaćini su imali 23., kada je udarac Mudrinskog otišao kraj Dinamovog gola. Novu priliku za Goricu imao je Hamad koji probao bočnim škaricama, a pokušaj je imao i budući Dinamovac Špikić koji je lažnjakom izbacio Stojanovića, ali mu je Zagorac lijepom paradom skinuo udarac.

Dvije minute kasnije probao je i Mudrinski, ali je udarac otišao iznad Dinamovog gola. I kako to često u nogometu ide, kada ne zabiješ, primiš. Kastrati je potegnuo kontru, dodao Gavranoviću koji s 18 metara pogađa kut gola Ivana Banića.

Drugi pogodak Gavranovića možete pogledati OVDJE.

Do kraja poluvremena Mudrinski je imao još jednu veliku šansu, ali je iz blizine pucao ravno po sredini te je Zagorac uspio ukrotiti udarac napadača Gorice.

Oreščanin je na poluvremenu uveo Lovrića umjesto Hamada, a Krznar Majera umjesto Ademija. U nastavku utakmice gledali smo dosta nesadržajniju utakmicu nego u prvom dijelu. U 61. minuti Krznar je šansu dao dvojici juniora Ivanu Šaraniću te Martinu Baturini. Šaranić je neposredno nakon ulaska u igru pogodio u blok domaće obrane.

U 70. Oreščanin uvodi Dieyea umjesto Mudrinskog i senegalski napadač odmah prijeti, ali je Zagorac siguran. Ubrzo je za Dinamo probao Bruno Petković, koji je u igru ušao umjesto Kastratija. Na drugoj strani priliku je imao Lovrić.

Povremeni hrvatski reprezentativac u 86. imao je još veću priliku, zabiti iz penala kojeg je izborio Dieye, ali mu je Zagorac pročitao udarac i donio Dinamu petu pobjedu protiv Gorice ove sezone.

U posljednjoj minuti Majer je već matirao Banića, ali je Jovičić s crte otklonio opasnost. Ipak Dinamo (Gavranović) je stigao do trećeg pogotka u trećoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Petkovića.

Treći pogodak Gavranovića možete pogledati OVDJE.

Pred Dinamom je finale kupa, a Gorica ključnu utakmicu igra 22. svibnja u 18 sati na Rujevici.



Tagovi

HNK GoricaMario GavranovićKristijan LovrićLovro MajerDanijel Zagorac

Ostale Vijesti