Reuters
Reuters

Navijači Chelseaja skandiraju Tuchelu, Guardiola govori: "Dajte Potteru vremena, on nema Messija kao ja u Barceloni"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.01.23. | 08:35

Dok navijači Bluesa zazivaju svojeg trofejnog bivšeg trenera, Pep Guardiola tvrdi: Budite strpljivi s Potterom!

Nakon što je prije nekoliko dana Manchester City s minimalnih 1:0 svladao Chelsea u Premier ligi na Stamford Bridgeu, sinoć se odigrao 'uzvrat', ali u FA kupu na Etihadu. Za razliku od prvog dvoboja, koji je bio relativno izjednačen, u sinoćnjem je Manchester City deklasirao Chelsea i upisao uvjerljivu 4:0. pobjedu.

Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu. Riyad Mahrez načeo je Bluesi sjajno izvedenim slobodnim udarcem u 23. minuti, Julian Alvarez realizirao je kazneni udarac u 30., a do poluvremena Phill Foden zabio je iz blizine nakon lijepe akcije i dodavanja Kylea Walkera.

Manchester City u nastavku je 'stao na loptu', a rezultat takve igre je 'samo' jedan gol u mreži Bluesa, drugi Mahrezov na utakmici, iz jedanaesterca u 85. minuti dvoboja.

Nezadovoljni navijači Chelseaja, a sinoć ih je na Ettihadu bilo više od osam tisuća, u trenucima očaja njihove momčadi skandirali su "We have got Super Tommy Tuchel" (Imamo Super Tommyja Tuchela), na taj način ironično aludiravši da su donedavno imali trenera koji je Chelseaju dobio naslov prvaka Europe, da bi ga zamijenio menadžer koji je u zadnjih sedam utakmica upisao pet poraza.

"Manchester Cityj je najgori protivnik s kojim možete igrati kada vam ne ide dobro. Zbog njih možete izgledati kao da ne trčite i ne trudite se. Možemo tražiti isprike, razloge ili jednostavno reći - ovo nije dovoljno dobro. Razumijem frustraciju navijača i poštujem ih. Uvijek će biti negativnih komentara kada rezultati nisu pozitivni. Ključno je da ostanemo zajedno, odnosno da podupiremo jedni druge. To će nam donijeti pozitivne rezultate", rekao je Potter.

Nakon što je Potter u prvih šest utakmica na klupi Bluesa upisao pet pobjeda i jedan remi, uslijedila je crna serija od samo tri pobjede u sljedećih 12 utakmica svih natjecanja...

"Pričao sam s predsjednikom Chelseaja Toddom Boehleyjem i rekao sam mu: Dajte Potteru vremena. Znam da se u velikim, klubovima rezultati očekuju odmah, no rekao sam mu da Potteru daju vremena. Ono što je napravio s Brightonom je nevjerojatno. Sada mu se treba omogućiti vrijeme, pogotovo u prvoj sezoni. Kada sam bio u Barceloni imao sam Lionela Messija, stoga mi nije bilo potrebna prilagodba", stao je u obranu svojeg kolege Pep Guardiola, kojem sada slijedi utakmica Liga kupa protiv Southamptona (a koja bi mogla biti i potencijalni debi Mislava Oršića), a onda i dva derbija u prvenstvu - protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu i Tottenhama na Ettihadu.

Chelsea će pak izlazak iz krize pokušati ostvariti protiv dva londonska kluba, Fulhama i Crystal Palacea u prvenstvu. (nr)


Tagovi

Pep GuardiolaGraham PotterChelseaManchester CityPremier liga

Ostale Vijesti