REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Nastavlja se niz već 40 godina zaredom, dva kluba opet imaju finaliste

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 12.12.22. | 09:30

Milanski Inter i Bayern iz Münchena jedina su dva kluba koja imaju predstavnike u svim finalima SP-a od 1982. Imat će ih i u Kataru

Nastavlja se taj nevjerojatan, pomalo bizaran niz. Naime, njemački Bayern i milanski Inter već sad se mogu podičiti da će imati barem jednog svojeg igrača u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru, a to je stalna pojava sad već punih 40 godina. Da, još od 1982. u svakom su finala bili igrači Intera i Bayerna. I niti jedan drugi klub ne može se pohvaliti takvim dosegom.


Sad je jasno da će se niz nastaviti već i prije polufinalnih utakmica, zato što oba kluba imaju predstavnike na obje strane u dvjema utakmicama polufinala. Tako se zna da će utakmica Hrvatske i Argentine sigurno dati finalista iz Interovih redova, jer u toj će utakmici igrati Marcelo Brozović i Lautaro Martinez. A u onom susretu Maroka i Francuske sudjeluju čak četvorica igrača Bayerna, Marokanac Noussair Mazraoui te Francuzi Dayot Upamecano, Benjamin Pavard i Kingsley Coman.

Podsjetimo, prije četiri godine su finalu SP-a milanski Inter zastupali Marcelo Brozović i Ivan Perišić, dok je boje Bayerna branio Corentin Tolisso. (T.N.)



Tagovi

Marcelo BrozovićHrvatska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijaLautaro MartinezKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.InterBayern

Ostale Vijesti