Pixsell
Pixsell

Nastavak krize: Nakon debakla u Maksimiru, Astana izgubila od Osijekovog 'krvnika'

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 16:52

Kazahstanski prvak nije se vratio na vrh tablice.

Nakon što je Dinamo Astani nanio težak poraz u drugom pretkolu Lige prvaka u Maksimiru (4-0) i četiri dana pred uzvrat u Astani, kazahstanski prvak izgubio je u prvenstvenom susretu od Kizilžara, petoplasirane momčadi prvenstva koja je, podsjetimo, prošle sezone iz Europe senzacionalno izbacila Osijek. Jedan vrlo dosadan dvoboj, s ukupno 10 udaraca i tek dva u okvir, odlučio je pogodak Kizilžarovog Rafaila Ospanova u 89. minuti dvoboja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Grigori Babajan napravio je nekoliko promjena u odnosu na susret u Maksimiru. Josipa Čondrića, koji je u Zagrebu primio četiri gola, zamijenio je Aleksandr Zarutskij. Od prve minute je tako krenuo Stjepan Lončar i igrao je do 58. minute kada ga je zamijenio Islambek Kuat, a umjesto napadača Demba Darborea u udarnih 11 zaigrao je Abat Aimbetov, dok su veznjake Maxa Ebonga i Fabiena Ouregu mijenjali Timur Dosmagambetov i Elkan Astanov. Na poziciji središnjeg stopera Žarka Tomaševića je zamijenio Dušan Jovančić. Ukupno šest promjena u odnosu na Zagreb.

Marin Tomasov odigrao je svih 90 minuta na desnoj strani napada, kao i u Zagrebu, bez učinka.

Te rošade nisu pomogle Astani da izađe iz rezultatske krize, te Kazahstanski prvak i dalje ima tri boda, ali sada i utakmicu manje od vodećeg Ordabasija koji svoju iduću utakmicu igra tek 6. kolovoza. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

AstanaKazahstanLiga prvakaMarin Tomasov

Ostale Vijesti