Nasljednik Danija Alvesa nakon izvrsne sezone seli u Bundesligu, Barcelona je spremna na transfer

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.05.20. | 12:46

Krajem prošle godine debitirao je za Selecao, a mnogi vjeruju da će uskoro postati jedan od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji.

Nasljednik Danija Alvesa, kako ga zovu brazilski mediji, u ljeto 2019. Stigao je u Barcelonu iz Atletico Mineira u transferu vrijednom 12 milijuna eura. Godinu ranije odradio je jednogodišnju posudbu u Betisu, a budući da su na Camp Nou zaključili da tamo ovaj mladić veoma lijepo napreduje oni su odlučili da je najbolje za njega da i ovu sezonu provede na Benito Villamarinu, ali ovoga puta kao njihov posuđeni igrač.

Priča oko njegovog transfera jako je intrigantna. Naime, iako ga je Barcelona otkupila za 12 milijuna eura, Betis ima pravo otkupa njegovog ugovora za isti taj iznos. Jednako tako, valja istaknuti kako se Betis obvezao na bankovni račun Barcelone uplatiti šest milijuna eura, ali taj će se iznos tamo naći samo ukoliko Emerson odradi dvogodišnju posudbu u njihovom klubu kako je dogovoreno u početku.

Barcelona pak ima opciju u ugovoru da Emersona vrati u svoje redove, ali bi se na taj način odrekli svih potraživanja prema Betisu. Budući da za ovim zanimljivim desnim bekom postoji veliki interes raznih europskih klubova, ta se opcija ne čini kao nešto lose, pogotovo kada znamo da su njegove dionice unazad godinu dana jako porasle što u prijevodu znači da svatko tko ga želi u svojim redovima mora na račun Barce uplatiti minimalno između 20 i 30 milijuna eura.

Barcelona na svakojake načine želi priskrbiti što je više novaca kako bi ovog ljeta krenuli u akciju zvanu Lautaro Martinez. Udarna igla Intera glavna je meta čelnika Barce ovog ljeta, ali problem u cijeloj priči je taj što ga Nerazzurri ne planiraju pustiti ni za jedan jedini cent manje od 111 milijuna eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Kad je riječ o Emersonu i njegovom odlasku u Bundesligu, valja napomenuti kako bi njegovim dovođenjem Bayer postao jedan od pretendenata za naslov prvaka. Havertz, Tah, Bailey, Volland, Diaby, Palacios, Paulinho, Amiri… mlada i opasna momčad, nema nikakve sumnje.

Apotekari u Emersonu vide dugoročno riješenje na mjestu desnog beka, jedinog mjesta koje u njihovoj momčadi nije pokriveno vrhunskim talentom. Nadalje, njegov dolazak značio bi da je hrvatski reprezentativac korak bliže izlaznim vratima, a o tome posljednje vrijeme sve više i više piše njemački mediji.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

EmersontransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti