Nasljednici „Robbery“ tandema osvetili Bayern, ali Kovača je pogodila loša vijest (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.04.19. | 17:23

Bavarci koračaju ka obrani naslova.

Nogometaši Bayern Munchena upisali su novu pobjedu u Bundesligi. U 29. prvenstvenom kolu, osvetili su se Fortuni Dusseldorf zbog kiksa u prvom dijelu prvenstva, kada je današnji domaćin uzeo bod (3-3) na Allianz Areni.

Današnja utakmica bila je rutinska za Bavarce koji su upisali pobjedu 4-1, a glavne uloge imala su dvojica mladih krilnih igrača, Kingsley Coman i Serge Gnabry.

Čini se da tučnjava na treningu nije previše pogodila mladog Francuza koji je u 15. minuti, na asistenciju Gnabrya zabio za vodstvo Bayerna, da bi četiri minute prije kraja ponovno zabio nakon lijepe akcije. Ovog puta asistent je bio Joshua Kimmich.

U 51. minuti dogodila se jedna veoma loša stvar za trenera njemačkog prvaka, Niku Kovača. Pri jednom izlijetanju iz šesnaesterca, prilikom dodavanja lopte stoperu, vratar Manuel Neuer je ozlijedio nogu. Odmah po dodavanju napravio je bolnu grimasu i skinuo rukavice, shvativši na licu mjesta da neće moći nastaviti igru. Pretpostavlja se da je riječ o ozljedi mišića, ali zasad još nije poznato koliko ga neće biti na travnjacima. U današnjoj utakmici zamijenio ga je rezervni golman Sven Ulreich.

Na 3-0 povisio je Serge Gnabry u 55. minuti na asistenciju Thomasa Mullera, a domaćin je uspio doći do počasnog gola. Zabio ga je isti igrač koji je postigao hat-trick u Munchenu – Dodi Lukebakio. Ipak, posljednju riječ na utakmici imali su Bavarci, a gol za 4-1 postigao je Leon Goretzka u sudačkoj nadoknadi.

Bavarci su se s nova tri boda vratili na prvo mjesto s bodom viška nad Borussijom Dortmund, koju su svladali u prošlom kolu (5-0).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ranije danas, Hoffenheim je u Sinsheimu upisao tri boda pobijedivši Herthu 2-0. Golove su zabili Amiri (29') i Nelson (76').

U posljednjoj utakmici dana nogometaši Eintrachta neočekivano su izgubili u Frankfurtu od Augsburga nakon početne prednosti koju im je donio Paciencia (14'). Gosti su se oporavili i već do kraja poluvremena preokrenuli golovima Richtera (31', 45+3'). Konačnih 3-1 postavio je Gregortisch u 84. minuti.

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić odigrao je cijelu utakmicu u vrhu napada za poraženi sastav koji je unatoč proazu ostao na 4. mjestu ljestvice koje vodi u Ligu prvaka iduće sezone.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Manuel NeuerNiko KovačThomas MüllerLeon GoretzkaKingsley ComanSerge Gnabry

Ostale Vijesti