Naši u Europi: Bišćan se obrukao na startu karijere u Olimpiji, Hrvati ponovno efikasni!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.07.17. | 22:21

Ponovno su Hrvati igrali zapažene uloge u susretima prvog pretkola Europske lige.

Iako su Osječani danas jedini hrvatski predstavnik u prvom pretkolu Europske lige, u mnoštvu utakmica bilo je još naših pulena koji su u svojim klubovima, bilo kao treneri ili kao igrači, danas sudjelovali.

Igor Bišćan neslavno je krenuo na klupi ljubljanske Olimpije. Nakon poraza u prvom susretu protiv finskog VPS-a, gdje su u gostima njegovi Zmajčeki poraženi s 1:0, Olimpija je jednakim rezultatom izgubila i kod kuće te se tako od daljnjeg natjecanja oprostila već u prvom pretkolu. Strijelac jedinog pogotka na stadionu Stožice bio je Strandvall u 66. minuti.

S druge strane, Nenad Bjelica i njegov Lech bili su uvjerljivi i u uzvratnoj utakmici protiv makedonskog Pelistera. Nakon 4:0 u prvoj, Lech je slavio i danas, i to sa 3:0. U sastavu je bio Mario Šitum, koji nije imao dobar dan kao u prvom susretu kada je bio dvostruki strijelac; danas je zamijenjen u 46. minuti susreta. Dalje je prošao i Damir Burić, čiji je Altach s ukupnih 2:1 bio bolji od gruzijske Chikhure.

Ivo Iličević zabio je i u uzvratnom susretu protiv litvanskog Atlantasa. U prvom je susretu kod kuće bio dvostruki strijelac u pobjedi 6:0, a u današnjem „revijalnom“ uzvratu, u kojem su ponovno slavili 2:1 Iličević je zabio s bijele točke u 35. minuti. U uzvratu je zabio i Ivan Lendrić, napadač koji se ipak odlučio ostati u sarajevskom Željezničaru. Lendrić je praktički donio prolaz Željezničaru, jer nakon što je u prvom susretu zabio jedini gol za 1:0 pobjedu protiv crnogorske Zete, večeras je u gostima ponovno zabio u 61. minuti, u remiju 2:2.

Spomenimo i da je u porazu Šahtjora iz Soligorska 2:1 kod litavske Suduve asistent za jedini pogodak bjeloruske momčadi bio Dražen Bagarić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

ŽeljezničarOlimpija LjubljanaIvan LendrićIgor Bišćan

Ostale Vijesti