Naši saznali protivnike: Hajduk na osvajača slovenskog Kupa i Superkupa, Rijeka protiv viceprvaka Škotske

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 10.07.15. | 08:49

Od Splićana i Riječana očekuje se prolaz, Lokomotiva ima najteži zadatak...

Hrvatska će ima tri predstavnika u 2. pretkolu Europske lige, nakon što su Hajduk i Lokomotiva sinoć uspješno preskočili svoje prepreke. Od ranije se pak zna da se u toj rundi kvalifikacija uključuje Rijeka.

Naši klubovi saznali su protivnike koji ih čekaju u idućoj fazi. Hajduk će tako igrati protiv slovenskog Kopera, koji je s ukupnih 3:2 izbacio Vikingur Rejkjavik. Presudnom se pokazala minimalna pobjeda Slovenaca na Islandu, jer je sinoćnji uzvrat završio 2:2. Koper je lani završio na tek osmom mjestu u slovenskoj ligi, no osvojio je Kup, a prošlog vikenda i Superkup, svladavši Maribor na penale.

Rijeka definitivno ide na Aberdeen. Riječ je o viceprvaku Škotske, koji se baš i nije proslavio u 1. pretkolu. Makedonsku Škendiju izbacili su naime na gol u gostima – u prvom susretu bilo je 1:1, a sinoć u Aberdeenu 0:0.

Lokomotiva je potvrdila prolazak protiv velškog Airbusa, što znači da joj slijede dvije utakmice s PAOK-om. Klub iz Soluna ovog ljeta preuzeo je Igor Tudor, tek su započeli s pripremama, a u dosadašnja dva test susreta imaju po jednu pobjedu i poraz.

Prve utakmice igraju se već idućeg tjedna, u četvrtak 16. srpnja. Rijeka i Lokomotiva bit će domaćini, dok Hajduk najprije ide u goste. Uzvrati su sedam dana kasnije.

2. pretkolo Europske lige, 16. srpnja:

Koper – Hajduk
Rijeka – Aberdeen
Lokomotiva - PAOK 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PAOKAberdeenKoperNK LokomotivaLokomotiva ZagrebRijekaHajdukEuropska liga

Ostale Vijesti