Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Napunili su im blagajnu na zimu, a sada bi ih mogli ostaviti bez Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 08:27

Modri su posljednjih godina doveli igrača za 5 milijuna eura iz Gorice

Prvaka Hrvatske znamo već dva kola, drugog na tablici isto, ali sve ostale pozicije su još uvijek upitne. Pored uzbudljive borbe za ostanak vodi se i krvava borba za Europu. Kasno buđenje Hajduka ozbiljno je poremetilo Rijeku i Goricu koji su stradali pod Splićanima u posljednjim utakmicama.

Gorica danas doma od 19.10 sati igra s Dinamom i za povijesni uspjeh plasmana u europska natjecanja igra im samo pobjeda. Prednost ispred Hajduka otopila se od veljače i sad su na samo pet bodova razlike, a s Rijekom na četiri. Poraz bi Turopoljcima dodatno zakomplicirao stvar jer u posljednjem kolu igraju protiv Rijeke, dok Hajduk na svom terenu tada dočekuje Lokomotivu.

Znači, Gorica zna što treba, samo put kojim do toga mora doći nije nimalo lagan. Iz tabora Dinama najavili su da nema kalkulacija za ovaj susret bez obzira na već osiguran naslov i finale Kupa koje je na rasporedu u srijedu. Damir Krznar najavio je da i danas traži pobjedu i da će igrati snažna momčad.


Hoće li se te riječi obistinit vidjeti ćemo tek kada izađu sastavi, a zanimljiva je i sama priča uoči utakmice između ova dva kluba.

Dinamo je dosad ubrizgavao ozbiljne financijske injekcije momčadi iz Velike Gorice kupujući neke od najboljih igrača Gorice. U siječnju 2019. u Maksimirsku 128 preselio je Iyayi Believe Atiemwen kada je kao hit igrač HNL-a plaćen 2,7 milijuna eura i postao treće najskuplje pojačanje u povijesti Dinama iza Marka Roga i Luke Ivanušeca. Ove zime Dinamo je još dva puta zavirio u susjedno dvorište kupivši svoja dva bivša igrača. Tako su prvo za lijevog beka Marijana Čabraju iskrcali 1,6 milijuna eura, a nekoliko dana kasnije otkupili su za 700 tisuća eura i krilnog napadača Darija Špikića, koji je iz Maksimira selio na Poljud pa u rodni grad Veliku Goricu.

Modri su u turopoljsku blagajnu unazad nekoliko godina uplatili 5 milijuna eura čime se Gorica uz još nekoliko dobrih transfera drži u vrhu HNL-a, a sad bi ih Dinamo mogao pogurati prema dole i ostaviti bez Europe.


Tagovi

Dinamo ZagrebHNK GoricaHNLHNL ikonenajava 1.HNL

Ostale Vijesti