REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Napolitanci kontrama kaznili ofenzivni Jurićev Torino, Splićanin 'pocrvenio' (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.10.22. | 16:28

Domaći su tom pobjedom ostali na čelu ljestvice Serije A

U prvoj utakmici 8. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na stadionu Diega Armanda Maradone nadvisio Torino Ivana Jurića 3:1 te ostao na čelu ljestvice Serije A, u nedjelju ga može bodovno dostići Atalanta.

Napolitanci igraju sjajan nogomet i u ovoj sezoni i klub s juga Italije opravdao je status favorite protiv do ovog trenutka devetoplasiranih Bikova, a već prvo poluvrijeme subotnjeg popodnevnog sraza ostavilo je goste sa sjevera zemlje s malo nade u pozitivan rezultat.

Naime, dvama pogocima Andrea Zambe Anguisse, kamerunskog vezista; glavom nakon protunapada u 6. minuti, a nakon bijega sa sredine igrališta nogom u 12. minuti, domaći su zarana stekli dva gola prednosti. U 37. minuti Gruzijac Hviča Kvarackhelia povećao je na 3:0, treći put nakon kontre, ponovno s lijeve strane.

U 44. minuti gostima se isplatila ofenzivna igra, nakon nekoliko odbijanaca u šesnaestercu Antonio Sanabria je pogodio za 3:1.

U drugom poluvremenu slično, gosti su tražili pogodak, domaći vrebali kontre, oba su trenera napravili po pet izmjena, no rezultat se nije mijenjao, ali je trener Torina isključen u 73. minuti nakon što je 'poludio' na jednu sudačku odluku, nedosuđen prekršaj.

Naš Nikola Vlašić (na slici s Di Lorenzom) odigrao je cijelu utakmicu za goste, kao i bivši splitovac i dinamovac, stoper Amir Rrahmani za domaće.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE. (ri)

Serie A, 8. kolo

Subota, 1. listopada

Napoli – Torino 3:1

Inter – Roma 18.00

Empoli – Milan 20.45

Nedjelja, 2. listopada

Lazio – Spezia 12.00

Lecce – Cremonese 15.00

Sampdoria – Monza 15.00

Sassuolo – Salernitana 15.00

Atalanta – Fiorentina 18.00

Juventus – Bologna 20.45

Ponedjeljak, 3. listopada

Verona – Udinese 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Serie ANapoliTorino

Ostale Vijesti