Napoli u posljednjoj minuti prvi put porazio Liverpool, Subašić ušao u igru pa primio tri komada (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.10.18. | 22:56

Odigrane su posljednje utakmice 2. kola Lige prvaka.

Jedan od dva današnja derbija svakako je trebala biti utakmica Napolija i Liverpoola.

Ipak, za razliku od od drugog derbija između Tottenhama i Barcelone koji je opravdao taj naziv, osjećaj nakon susreta na San Paolu je takav da nam je momčad Jurgena Kloppa itekako ostala dužna.

Iako se očekivala dominacija Redsa, posebice nakon sjajno odigrane utakmice protiv PSG-a u prvom kolu, vidjeli smo izrazito sterilni nogomet od strane engleske momčadi. Razlog u tome leži prvenstveno u tome što je Carlo Ancelotti dobro pripremio svoju momčad koja je preuzela inicijativu na terenu i pokušavala više doći do pogotka.

Prvu priliku domaći su imali u 11. minuti kada je Lorenzo Insigne pucao s ruba šesnaesterca, ali je bio neprecizan. Talijanski reprezentativac je imao sličan pokušaj pet minuta kasnije s nešto veće udaljenosti, ali ponovno je bilo neprecizno.

Ono što je malo poremetilo koncepciju Jurgena Kloppa, ozljeda je Nabya Keite u 20. minuti, koji se uhvatio za leđa, te su ga posebnim vozilom morali odvesti van terena. Zamijenio ga je Jordan Henderson preuzevši od Wijnalduma kapetansku vrpcu.

 

 

Vratar gostiju Alisson iskazao se s dvije dobre intervencije na utakmici.

Prvo je Arkadiuszu Miliku skinuo pokušaj koji je išao pod gredu, da bi krajem prvog poluvremena istom igraču obranio udarac glavom. Pokušao je kasnije i Fabian Ruiz zaprijetiti vratima gostiju, ali brazilski vratar bio je nesavladiv.

Jedinu šansu vrijednu spomena od strane Redsa zapucao je Mohamed Salah sredinom drugog dijela. Jedan odbijanac došao je na vrh kaznenog prostora, a Egipćanin puca iz prvog dodira, ali lopta odlazi pored lijeve stative vratara Davida Ospine. Najveću priliku na utakmici propustio je Dries Mertens nakon ubačaja Marija Ruija, ali pokušaju Belgijca ispriječila se vratnica.

Sve je vodilo ka tome da će se utakmica završiti miroljubivim remijem, ali u 90. minuti ubojitu akciju odigravaju Jose Callejon i Lorenzo Insigne, a potonji zabija za vrijednu pobjedu Napolitanaca. Liverpool je tako bez ijednog udarca u okvir gola doživio prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone, a ovo je prva pobjeda Napolija protiv Redsa u povijesti.

Dodajmo da hrvatski nogometaš Marko Rog nije zaigrao u večerašnjoj utakmici za domaćine. Trener Carlo Ancelotti ostavio ga je na klupi.

Borussia Dortmund nastavlja s dobrim partijama nakon manje krize na početku sezone. Proteklog vikenda su nakon preokreta svladali Bayer iz Leverkusena, a večeras su na svom terenu upisali sigurnu pobjedu protiv Monaca rezultatom 3-0.

Mreže se nisu tresle u prvom poluvremenu, a važno je naglasiti da je hrvatski vratar Danijel Subašić ušao u igru za goste u posljednjoj minuti prvog dijela.

Subašić je definitivno mogao zamisliti bolji ovosezonski debi jer je primio dva komada u 45 minuta igre.

Mladi krilni napadač je svojom šestom ovosezonskom asistencijom sjajno uposlio Jacoba-Bruuna Larsena u 51. minuti. Mladi danski reprezentativac je izašao oči u oči sa srebrnim vratarom s nedavnog Mundijala i u matirao ga u maniri najvećih rutinera.

U 69. minuti domaći su mogli povećati vodstvo, ali novo pojačanje pridošlo iz Barcelone, Paco Alcacer pogodio je gredu iz kaznenog udarca. Međutim, španjolski napadač se samo tri minute kasnije iskupio za promašeni jedanaesterac te na asistenciju Reusa zabija za 2-0.

Konačnih 3-0 postavlja Marco Reus u drugoj minuti sudačke nadoknade.

 

 

U istoj skupini u kojoj se nalazi klub iz Kneževine i dortmundska Borussia, sastali su se Atletico i Club Brugge na madridskoj Wandi Metropolitano.

Teže od očekivanog domaćini su stigli do pobjede 3-1, a dvostruki strijelac bio je Antoine Griezmann, uz jedan pogodak Kokea. Pogodak nade za aktualnog belgijskog prvaka zabio je Arnaut Groeneveld, ali – ispostavilo se – to nije bilo dovoljno niti za bod, iako je, estetski govoreći, pogodak bio vrlo atraktivan.

Dodajmo da je nekadašnji mladi vratar Hajduka, Karlo Letica odradio svih 90 minuta između vratnica kluba iz Bruggea, dok je Matej Mitrović odgledao utakmicu s klupe.

Borussia i Atletico su tako zasjeli na čelo skupine A sa po šest bodova. Njemački klub je zasad prvi zbog bolje gol-razlike, dok je Monaco iz istog razloga slabiji od Belgijaca i nalazi se na posljednjem mjestu bez boda.

(Foto: Reuters)


Ostale Vijesti