Napoli sjajnim slobodnjakom Milika slavio u derbiju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.01.19. | 22:25

Odigrano je 20. kolo Serie A.

Nogometaši Napolija došli su do vrijedne pobjede u 20. kolu Serie A. Na svom San Paolu svladali su petoplasirani Lazio i time nastavili – cinici će reći, uzaludnu – potjeru za vodećim Juventusom koji im trenutno bježi 6 bodova, ali i ima utakmicu manje. Napolitanci su večeras upisali pobjedu 2-1 i time ostavili Rimljane na ogromnih 15 bodova zaostatka za njima.

Momčad Carla Ancelottija bila je kvalitetniji suparnik u večerašnjoj utakmici, a do prvog gola stigli su u 34. minuti. Dries Mertens je kombinirao s Arkadiuszom Milikom koji je ostavio povratnu loptu za Belgijca, a ovaj na drugoj strani pravovremeno proigrava Josea Callejona koji je probio obranu gostiju. Španjolac je izašao sam na vratara Strakoshu i matirao ga za vodstvo 1-0.

Nisu domaći čekali dugo na drugi pogodak. Nakon što je ranije promašio dvije solidne prilike, Milik se konačno upisao u strijelce. Poljski napadač namjestio je loptu na udaljenosti od 20-ak metara od gola te iz slobodnog udarca fantastično poentirao pored ukopanog albanskog golmana na vratima Lazijala.

U drugom dijelu su se malo i Rimljani probudili. Počeli su hrabrije izlaziti prema naprijed, ali prilike domaćina sijevale su na sve strane. Nevjerojatan je podatak da su Napolitanci čak četiri puta gađali okvir gola, a iskazali su se prvenstveno Milik i Callejon te Fabian Ruiz.

Tri minute - i jedan klišej  o 'neiskorištenim prilikama i vraćanje na drugoj strani' – kasnije, Lazio dolazi do pogotka. Ciro Immobile iskorištava asistenciju Correae i zabija za 2-1.

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer je već pet minuta kasnije Francesco Acerbi dobiva drugi žuti karton i ostavlja svoju momčad na cjedilu. Bolje rečeno, sudac ih je ostavio na cjedilu jer navedeni start ipak nije trebao biti okarakteriziran žutim kartonom. Međutim, tu je – lako moguće – došlo do kompenzacije jer je sudac Rocchi propustio dati izravan crveni karton jednom Laziovom igraču zbog 'mesarskog' prekršaja nad Zielinskim.

Zanimljiv podatak je da je ovim isključenjem Acerbi prekinuo nevjerojatan niz od čak 126 uzastopnih utakmica u kojima je odigrao svih 90 minuta. Spomenuti niz počeo je u listopadu 2015. godine.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao te je Napoli zasluženo upisao sva tri boda. Hrvatski reprezentativci Marko Rog (Napoli) i Milan Badelj (Lazio) nisu ulazili u igru.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/V19g" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/yEwJ" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/g3Py" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/Njpe" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">126 - Before today Francesco <a href="https://twitter.com/hashtag/Acerbi?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Acerbi</a> has played 126 Serie A games in a row for all the 90 minutes (since October 2015). Stop. <a href="https://twitter.com/hashtag/NapoliLazio?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#NapoliLazio</a></p>&mdash; OptaPaolo (@OptaPaolo) <a href="https://twitter.com/OptaPaolo/status/1087095380918059009?ref_src=twsrc%5Etfw">January 20, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U ostalim utakmicama, Fiorentina se na svom terenu u posljednjoj minuti spasila poraza od Sampdorije. Vidjeli smo vrlo sadržajnu utakmicu – crveni karton, jedanaesterac i 6 pogodaka, ali krenimo redom.

Povele su Viole u 34. minuti sjajnim pogotkom novopridošlog pojačanja Luisa Muriela koji je zaokružio solo-akciju koju je poveo još na svojoj polovici terena. Samo deset minuta kasnije Ramirez je poravnao rezultat te se sa 1-1 otišlo na predah.

U nastavku – ludnica. Ponovno je Muriel zabio pogodak, u 70. minuti, ali tada na scenu stupa gostujući napadač, legendarni Fabio Quagliarella koji prvo iz penala u 81. minuti, a potom i četiri minute kasnije preokreće rezultat. Ipak, branič domaćioh German Pezzella u trećoj minuti sudačke nadoknade donosi bod klubu iz Firence. Marko Pjaca nije ulazio u igru za domaće.

Sličnim scenarijem su do boda došli i Darijo Srna, Filip Bradarić i Marko Pajač čiji je Cagliari postigao pogodak u prvoj minuti sudačke nadoknade za 2-2 remi s Empolijem. Povela je momčad sa Sardinije u 36. minuti preko Pavolettija, ali Di Lorenzo (70') i Zajc (81') preokreću u drugom poluvremenu. Pred sam kraj Farias zabija za konačnih 2-2.

Srna je odigrao cijelu utakmicu za domaće, dok je Bradarić u igru ušao u 78. minuti. Pajač nije ulazio u igru.

Ranije danas, SPAL je također podijelio bodove sa Bolognom. Rezultat je bio 1-1, a golove su postigli Palacio (24') za goste i Kurtić (64') za domaće.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Arkadiusz MilikJose Maria CallejonCiro ImmobileDarijo SrnaFilip BradarićMarko PajačMarko Pjaca

Ostale Vijesti