REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Napoli ekspresno zabio pa prosuo prednost, Kovač izvukao remi u San Sebastianu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 30.09.21. | 20:24

Otvoreno je drugo kolo Europske lige!

Nakon Lige prvaka, četvrtak je rezerviran za "drugu ligu", onu Europsku, u kojoj smo danas u dva različita termina ispratili sve dvoboje drugog kola natjecanja po skupinama.

U skupini A, gledali smo dvoboje Lyona i Brondbyja te Rangersa iz praške Sparte. Naš Borna Barišić je bio starter u Pragu, no ne možemo reći da je zadovoljan otišao na odmor. Česi su poveli u 29. minuti nakon kornera i velike konfuzije njega i njegov kolega u obrani. Uostalom, uvjerite se i sami na OVOM linku.

U drugoj utakmici, Lyon je bio siguran protiv Brondbyja. Ekambi je u drugom poluvremenu u svega pet minuta dvaput bio strijelac, što je bilo dovoljno za slavlje nad Dancima u čijim redovima je zaigrao i naš Josip Radošević. Konačni rezultat 3:0

U skupini B nama najzanimljivija utakmica grupe, možda i cijelog ranijeg termina općenito je Monaco Nike Kovača. Oni su danas otputovali na neugodno gostovanje u San Sebastian nakon klimavog ulaska u Ligue 1 kojeg je pratilo i šokantno ispadanje od Šahtara u playoffu za skupinu Lige prvaka. Donedavno jalova momčad Kneževine je napokon proigrala, čini se da je Kovač pronašao onu već slavnu prošlogodišnju formulu uspjeha. Do 16. minute Monaco je imao 1:0. Nakon kornera u zraku je najviši Disasi, što je dovoljno za 1:0. Gol pronađite OVDJE.

Baskijci su u drugom poluvremenu odlučnije krenuli prema naprijed stvarajući neizdrživ pritisak na Monaco. Januzaj je ubacio iz kuta, a Merino precizno pogodio u desni kut. Opet gol iz prekida, ovog puta na suprotnoj strani. Pronađite ga OVDJE.

U istoj skupini, Sturm iz Graza je već u prvom poluvremenu pokleknuo protiv PSV-a. Marco van Ginkel je nadskočio obranu nakon kornera, prebacio loptu na Sangarea, a on bez većih poteškoća posprema loptu u mrežu. Zahavi je podebljao prednost u nastavaku, potom je za Austrijance malo nade donio Gorenc Stanković, no na kraju dana, Nizozemci su uzeli više, jer su više i zaslužili. Nekoć slavni Mario Gotze je u 73. minuti asistirao za Philippa Maxa koji postavlja 1:3, a samo pet minuta kasnije, rezultat je bio 1:4, strijelac ovoga puta je Vertessen.

U skupini C najviše uzbuđenja. Prvo je Napoli zabio prvili ili drugi najbrži gol u povijesti ovog natjecanja Spartaku iz Moskve (gol potražite OVDJE) a potom je na istom susretu VAR iskorigirao žuti karton Ruiju u crveni. Moglo sve sve završiti tragično za domaćina jer je sudac u sudačkoj nadoknadi prvog dijela prvotno svirao penal za Ruse, no VAR pregled je na kraju ocijenio kako nema kontakta za najstrožu kaznu. Kasnije su Rusi zasluženo izjednačili, Ruijev crveni karton je platio danak u obliku – poraza. Ignatov je preokrenuo rezultat i bacio goste u delirij. Pobjedu je tik pred sudačku nadoknadu potvrdio Promes. U dugačkoj sudačkoj nadoknadi Napoli je odlučio krenuti na svee ili ništa, čak su zabili i pogodak, strijelac sveprisutni Osimhen. Konačni rezultat 2:3

U 12 sekundi su gubili 1:0, samo da bi na kraju slvaili preokretom. Spomenimo da su i oni dobili crveni karton u drugom dijelu. Zanimljivo.

Na drugoj utakmici iz ove grupe, onoj između Legije i Leicestera pao pogodak u mreži Engleza što je izazvalo delirj u Varšavi. Gol Mahira Emrelija pronađite OVDJE. Spomenimo još kako je Legia opet nadmašila sama sebe kada su u pitanju koreografije, ovog puta su preispitali neke nove obrasce ponašanja na terenu. Uostalom, pogledajte OVDJE.

Za kraj, ostaje nam skupina D, tamo je Olympiakos dobro otvorio zahtjevno gostovanje kod Fenera u Turskoj, na poluvremenu je bilo 0:1 zahvaljujući Soaresu i njegovom pogotku u šestoj minuti. Kasnije su Grci podebljali svoju prednost na konačnih 0:3, oba pogotka u drugom dijelu je zabio Masouras.

Druga utakmica, ona između Antwerpena i Frankfurta je ostala bez golova u prvom dijelu, ali veseli vidjeti Kristijana Jakića u prvoj postavi kod Nijemaca. Na kraju ipak slavlje gostiju, u posljednjim trenucima susreta sudac je dosudio penal za Eintracht, siguran s bijele točke je igrač zanimljivog prezimena, Goncalo Paciencia, ponekad samo treba biti strpljiv.

EUROPSKA LIGA 2.KOLO

18:45

ANTWERP - E. FRANKFURT 0:1

FENERBAHČE – OLYMPIACOS 0:3

LEGIA – LEICESTER 1:0

LYON – BRONDBY 3:0

NAPOLI – SPARTAK MOSKVA 2:3

REAL SOCIEDAD – MONACO 1:1

SPARTA PRAG – RANGERS 1:0

STURM GRAZ – PSV 1:4

21:00

CELTIC – B.LEVERKUSEN

BRAGA - MIDTYLLAND

FERENCVAROŠ – BETIS

GENK – DINAMO

LAZIO – LOK. MOSKVA

LUDOGOREC – CRVENA ZVEZDA

MARSEILLE – GALATASARY

WEST HAM – RAPID VIENNA



Tagovi

Niko KovačReal SociedadNapoliSpartak MoskvaMonacoEuropska liga

Ostale Vijesti