Napokon poznato tko sjedi u Skupštini GNK Dinama: Zaposlenici, političari i poslovni partneri

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.07.18. | 15:54

Dobra vijest za članove Dinama.

Nakon nekoliko mjeseci traženja, udruga članova GNK Dinama „Dinamo, to smo mi“ dobila je od Središnjeg državnog ureda za sport popis članova Skupštine kluba. Podsjetimo, Dinamo je uređen kao neprofitna udruga građana, u kojoj prema Zakonu o udrugama svi njeni članovi imaju pravo birati svoje rukovodstvo, no članovi Dinama nemaju nikakva prava, a njihove predstavnike u Skupštini izabrala je uprava kluba.

No, kako je vidljivo iz posljednjeg popisa skupštinara, u Dinamovoj skupštini u pravilu sjede sadašnji i bivši zaposlenici kluba, članovi političkih stranaka te poslovni suradnici kluba. Ukratko, članovi kluba nisu imali nikakav utjecaj na odabir članova Skupštine, već je Skupštinu izabrala uprava kluba, a onda je ta ista Skupština izabrala upravu.

Priopćenje udruge „Dinamo, to smo mi“ prenosimo u cijelosti.

******

„[IMAMO POPIS] Skupštinu GNK Dinamo Zagreb čine zaposlenici i poslušnici bjegunca osuđenog za izvlačenje klupskog novca.

Udruga ‘Dinamo, to smo mi’ posredstvom Središnjeg državnog ureda za sport nedavno je konačno došla u posjed izvatka iz registra sportskih klubova odnosno popisa članova Skupštine i drugih tijela sportske Udruge GNK Dinamo. Osobe koje su donijele odluku kako GNK #Dinamo nije oštećen od strane trojice djelatnika okrivljenih za izvlačenje klupskog novca na Županijskom sudu u Osijeku većinom su klupski zaposlenici i poslušnici koje je tamo instalirao upravo bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

“80 članova Skupštine kluba koji nisu izabrani voljom članova kako nalaže aktualni Statut kluba većinom su ljudi koji imaju ili su imali izravnu financijsku korist od kluba kao stalni ili povremeni suradnici. Svojim glasovima i štetnim odlukama preuzeli su odgovornost za nastalu štetu i po pravomoćnosti sudske odluke tražit ćemo da osobno obeštete klub”, kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić i napomenuo kako je prema trenutnim istragama riječ o najmanje 330 milijuna kuna.

Popis članova Skupštine koji smo dobili od Ureda za sport datira od 2007. do siječnja 2018., te nedostaje zadnji popis skupštinara iz ožujka 2018. Na popisu tijekom godina možemo vidjeti predstavnike drugih prvoligaških klubova, punice, nećake, bližu i daljnju rodbinu, kontroverzne poduzetnike, osumnjičenike USKOK-a, bivše visoko pozicionirane policajce, istaknute članove najvećih političkih stranaka, a najviše HDZ-a te stranke Milana Bandića.

Pozivamo sve koji dišu plavo i žele osigurati svjetliju budućnost kluba da se učlane u Dinamo čim prije, a Udruga će se pobrinuti da ostvare svoje prava na članstvo u Udruzi građana GNK Dinamo te prava na izbor Uprave kluba.

Svoja saznanja o ljudima s ovog popisa možete podijeliti s nama, slobodno upišite u komentar ispod.

Na priloženim slikama popis iz siječnja 2018. godine.

Popis članova tijela GNK Dinama 2007. - 2011. na linku:

https://www.scribd.com/doc…/384472917/Dinamo-Registar-1-Od-2

Popis članova tijela GNK Dinama 2011. - siječanj 2018. na linku:

https://www.scribd.com/doc…/384473098/Dinamo-Registar-2-Od-2

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Udruga Dinamo to smo mi

Ostale Vijesti