Pool via REUTERS/Mihai Barbu
Pool via REUTERS/Mihai Barbu

Napokon imamo datume: FIFA odredila Ukrajini termin dodatnih kvalifikacija za Mundijal

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 14.04.22. | 18:35

Tek ćemo sredinom lipnja imati puni popis putnika za svjetsku smotru u Kataru.

Prema originalnim planovima, sve je trebalo biti riješeno u ožujku. FIFA je bila spremna za izazove koje nose kvalifikacije za Mundijal, no tko je mogao očekivati da će se dogoditi to što se dogodilo u Ukrajini, pa je samim time i FIFA morala reagirati. Prvo su izbacili Rusiju iz dodatnih kvalifikacija za Mundijal, što je izravno pogodovalo Poljskoj.

Potom se otvorilo pitanje Ukrajine koja je također morala u dodatne kvalifikacije. Prvotno planirani datumi u ožujku su postali neuporabljibi za zemlju koja se tada nosila s prvim tjednima invazije iz Rusije, pa je i za njih bilo potrebno pronaći rješenje.

Finalni plan je sljedeći. U polufinalu koje je na rasporedu 1. lipnja u Glasgowu će snage odmjeriti Škotska i Ukrajina, a pobjednik će 5. lipnja u Cardiffu igrati protiv Walesa. Wales je svoju polufinalnu obvezu odradio prošlog mjeseca izbacivši Austriju. Pobjdnik dodatnih kvalifikacija odlazi u skupinu B s Engleskom, SAD-om i Iranom.

Podsjetimo, valjda odraditi još i interkontinentalne kvalifikacije, kako bi popis putnika bio kompletan. Mundijal počinje 21.studenog i završava 18.prosinca.


Tagovi

Katar 2022kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineAustrijaUkrajina

Ostale Vijesti