REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Napokon ćemo znati što suci međusobno komentiraju!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.05.23. | 17:43

Bit će zanimljivo vidjeti reakcije na ovo...

Engleska Premijer liga i PGMOL (Professional Game Match Officials Board) po prvi će put javno objaviti audio zapise službenih lica na terenu i videopomoćnih sudaca (VAR) kao dio jednokratnog televizijskog pilota, javlja The Athletic. Pojednostavljeno - ulazimo u eru u kojoj ćemo znati što suci međusobno komentiraju! Zvuk će se sastojati od dužnosnika koji raspravljaju o važnim odlukama tijekom sezone Premier lige 2022./23., a bit će emitiran prije završetka sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Glavni čovjek PGMOL-a Howard Webb također će se pojaviti u emisiji kako bi gledateljima objasnio snimku.

Iako je pilot jednokratan, planira se češće objavljivanje zvuka dužnosnika od 2023. do 2024. nadalje. Program će imati za cilj nastaviti povećavati otvorenost i transparentnost suđenja. Ovaj 51-godišnji bivši sudac Premier lige imenovan je novim glavnim sudačkim dužnosnikom PGMOL-a, a on tu ulogu smatra odgovornom za podizanje standarda u Premier ligi i EFL-u.

"Želimo surađivati ​​s ljudima i upravljati očekivanjima malo bolje nego što mislim da je to bilo prije i biti spremni na povratne informacije", rekao je Webb u prosincu.

"Očito postoji osjećaj da bi percepcija mogla biti bolja kao i razina transparentnosti."

Program će se emitirati putem partnera za emitiranje Premier lige.



Tagovi

Premier ligaSuciVAR suci

Ostale Vijesti