Napadač Dinama pojačao Lokomotivu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 12.02.20. | 08:20

Klub sa Kajzerice se osnažio u borbi za mjesto u Europi.

Lokomotiva je na posudbu iz Dinama dovela Iyayija Atiemwena.

Nigerijski napadač je ove sezone u Maksimiru imao određene minute sve dok je Dinamo igrao europsko natjecanje, no pred kraj jeseni sve je manje svoje ime nalazio u zapisniku pa je posudba najlogičnije rješenje. Za Modre je ove sezone skupio 11 nastupa i zabio tri gola, ali sve u prvih pet kola kad je igrao svih 90 minuta.

Atiemwen će ovom posudbom dobiti priliku vratiti reputaciju jednog od boljih ofenzivnih igrača lige, dok je Lokomotiva dobila sjajno pojačanje u borbi za mjesto u Europi. Međutim, na Kajzerici ga čeka kvalitetna konkurencija te će se za svoje mjesto morati izboriti pored Kastratija, Uzunija pa i Tolića.

„Svaki je igrač dobro došao u našu svlačionicu, a Atiemwen je neprijeporno kvalitetan. To je igrač koji može biti još kako iskoristiv na nekoliko pozicija – na oba krila, iza napadača, ali i u veznom redu. Imat ćemo više opcija u napadačkom dijelu igre i sigurno će nam biti pojačanje“, izjavio je trener Tomić.

Nigerijski 24-godišnji brzanac je prije godinu dana stigao u Dinamo za 2,65 milijuna eura iz Gorice te potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Dodajmo da je Atiemwen osmi igrač samo ove sezone koji je putovao na relaciji između Maksimira i Kajzerice. Prije njega to su bili Hujber, Ivanušec, Karačić, Knežević, Moharrami, Lešković i Kastrati.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

transferiIyayi Atiemwen

Ostale Vijesti