Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon zatišja slijedi bura: Newcastle na ljeto dovodi šest igrača od kojih je jedan pravi kapitalac (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 08:05

Svrake se okreću slaganju momčadi za iduću sezonu.

Nakon što je saudijska grupacija kupila Newcastle i prometnula ga u najbogatiji klub na svijetu, sportski mediji bili su u 'ekstazi'. Crtale su se formacije s najjačim nogometnim imenima, u napadu će zaigrati Mbappe i Haaland, u vezi Modrić i Pogba, u obranu stiže Van Dijk, na gol Jan Oblak... na kraju je stigao zimski prijelazni rok, a nitko od nogometne 'kreme' nije stigao klub sa sjevera Engleske.

No, uprava Svraka nije štedjela. Za 42 milijuna eura doveden je Bruno Guimaraes iz Lyona, Chris Wood je plaćen 30 milijuna, a Kieran Trippier i Dan Burn svaki po 15. Uz njih na posudbu je iz Aston Ville stigao branič Matt Targett na koga ćemo se osvrnuti pred kraj ovog teksta. Ukupno je potrošeno 100 milijuna eura, što je sve samo na mali novac. Dovođenje pojačanja urodilo je plodom i Newcastle je od engleskog fenjeraša stigao do devetog mjesta i čvrste sredine ljestvice.

Ipak, ne bi imalo smisla da se Newcastle zadovolji s devetim mjestom, čak niti petim, šestim. Već u idućoj sezoni cilj je napasti Ligu prvaka, a onda i naslov prvaka Premier lige.

Za razliku od prošle jeseni, kada smo po britanskim medijima svakodnevno čitali o interesu Newcastlea za nekog od zvjezdanih igrača, ovog proljeća situacija se prilično stišala po tom pitanju. Međutim, nova 'šuškanja' oko potencijalnih transfera govore da bi nakon zatišja mogla uslijediti bura. Newcastle se priključio Arsenalu, Tottenhamu, Interu, Milanu i Romi u borbi za Paula Dybalu, zvijezdu Juventusa koja ne želi produžiti ugovor sa Starom Damom i na ljeto će napustiti klub. Kako stvari stoje, možda ne i boje dresa...

Na 'picku' Newcastle je i brazilski reprezentativac, 24-godišnji Lucas Paqueta koji se na europskoj sceni pojavio u dresu Milana, a posljednje dvije sezone brani boje Lyona i, dakako, brazilske nogometne reprezentacije.

Eddie How svakako želi pojačati središnjicu obrane i bekovske pozicije. Na desnoj strani prvi 'pick' mu je Cedric Soares, desni bek Arsenala koji bi volio ostati u Londonu, no nogometno tržište je nemilosrdno i Topnici bi ga prodali ako bi za njega došla konkretna ponuda. A znamo da Newcastleu love ne fali...

Na suprotnoj strani rješenje je škotski lijevi bek Aaron Hickey koji brani boje Bologne. Hickey već neko vrijeme igra odlično, ima svega 19 godina, a za njegove usluge već su otprije iskazali interes Juventus i Milan. Tržišna vrijednost procjenjuje mu se na 20 milijuna eura, odnosno iznos kojeg će Newcastle moći platiti.

Za kraj ostaju stoperi. Tu bi How volio vidjeti standardnog Sevillinog stopera Diega Carlosa, koji može pokriti i poziciju desnog beka, a špekulira se i o dovođenju 22-godišnjeg Nizozemca Svena Botmana iz Lillea. A vratimo se i na ranije spomenutog lijevog beka Matta Targetta za kojeg engleski mediji tvrde da će ostati u Newcastle, što znači da će Svrake otkupiti njegov ugovor od Aston Ville.

Potencijalna postava Newcastlea u sezoni 2021/22:



Tagovi

NewcastlePremier liga

Ostale Vijesti