Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon stresa, drame, očaja i veselja, utakmica mladog i rezervnog Dinama protiv opuštenog Šibenika

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.05.21. | 10:37

30. sezona 1.HNL zaključit će se dvobojem bez imperativa.

S utakmicom između Dinama i Šibenika na Maksimiru (19:30) zaključit će se 30. sezona 1.HNL. Nakon četiri utakmice koje počinju u 17 sati i nakon 90 minuta stresa, drame, muke, očaja i slavlja moći ćemo u mirnu pogledati jedini dvoboj posljednjeg kola u kojem imperativa ne postoji.

Od 19:30 očekuje nas mirna, ležerna, pomalo i zabavna utakmica u kojoj će se Dinamova B ekipa s nekoliko juniora nadigravati s ove sezone jako dobrim Šibenčanima. Mogli bismo reći i da nas očekuje „prijateljska“ (ne i revijalna) utakmica s obzirom na povijesne simpatije između Zagrepčana i Šibenčana.

Šibenik s ovom sezonom može biti posebno zadovoljan. Iako im se predviđala grčevita borba za ostanak, čak i ispadanje, odigrali su jednu jako dobru sezonu te bez imalo stresa prate rasplet borbe za ostanak. No, i grad Šibenik s ovom sportskom sezonom može biti iznimno ponosan. Uz sjajni uspjeh Šibenika u HNL-u, šibenska Crnica je bila jako blizu povijesnom plasmanu u finale prvenstva u futsalu, a „članski“ Šibenik 1983 ušao je u prvu futsalsku ligu. Košarkaši su ponovno dogurali do doigravanja, no protiv favorita Zadra nisu mogli, a vaterpolski Solaris stigao je do polufinala i na kraju prvenstvo završio na četvrtom mjestu..

Sve u svemu, jedna sjajna sportska sezona ne samo za NK Šibenik, već i grad Šibenik i Funcute, završit će na Dinamovoj proslavi naslova nogometnog prvaka u nažalost praznom Maksimiru.

Što se Dinama tiče, da nema pandemije Damir Krznar bi sigurno istrčao s drukčijom postavom. Ovo je potencijalno posljednja utakmica Dominika Livakovića, Lovre Majera, Brune Petkovića, sigurno Joška Gvardiola, nadamo se ne i Mislava Oršića, jer bi bila šteta za HNL i domaći nogomet kada bi se ostalo bez svih tih klasa.


Da nema pandemije, sigurno bi se neki igrači oprostili od maksimirske publike.

Ovako će Krznar istrčati s pomiješanom momčadi. Livakovića je najavio na vratima, vjerojatno da se oprosti od kluba, no kako nema publike, možda bi bolje bilo gurnuti Danijela Zagorca kako se prvi golman Vatrenih slučajno ne bi ozlijedio. Ista je stvar s Joškom Gvardiolom, Lukom Ivanušecom i Lovrom Majerom. Pred svom trojicom je završnica U21 Eura i Euro 2020 (Majer je dobio pretpoziv) te su im potrebni odmor i regeneracija te, naravno, bilo kakva mogućnost izbjegavanja nesretnih ozljeda. Oršić mora dobiti poštedu zbog ogromnog broja odigranih utakmica, kao i Petković, Ademi i Ristovski pred kojima je nastup na europskoj smotri. 

No, Dinamo si ne smije dozvoliti dva poraza od Šibenika na Maksimiru u istoj sezoni, te će Krznar sigurno na teren pustiti respektabilnu momčad.

Na vratima će krenuti Livaković, na desnoj strani obrane gotovo sigurno će zaigrati Petar Stojanović, lijevo Marin Leovac, Bartol Franjić ili Martin Čabraja ako uspije sanirati ozljedu. Na stoperima će, zbog ozljede Dine Perića, istrčati prvi stoperski par modrih Theophile i Lauritsen.


U vezi su sigurni Kristijan Jakić i Josip Mišić, a od prve minute napokon bi trebao dobiti priliku i Marko Tolić. S obzirom na to da bi prema najavama od prve minute trebao istrčati i mladi Martin Baturina, Tolić bi mogao zaigrati i na lijevoj strani, dok će na desnoj krenuti Izet Hajrović ili Lirim Kastrati.

U špici će zaigrati Mario Gavranović koji još ima teoretske šanse doći do pehara za najboljeg strijelca HNL-a. Pet golova je teško zabiti i amaterima, no hrvatski Švicarac je pokazao zavidnu formu, ozljeda je stvar prošlosti i želi učvrstiti svoj status na popisu švicarskog izbornika za Euro.

Priliku s klupe dobit će Ivan Šaranić, Jakov Anton Vasilj vjerojatno i Robbie Burton.


Šibenčani pak danas dolaze bez kapetana Marka Bulata koji na ljeto prelazi u Dinamo. Nema niti Emira Sahitija i mladog Nediljka Labrovića, a Sergi Escobar već neko vrijeme ne može računati na Nikolu Raka, Borisa Pandžu, Ivana Močinića i Juana Mesu.


Ono što je sigurno, večeras nas očekuje ležerna utakmica u kojoj ćemo, nadamo se, vidjeti puno golova i lijepi nogomet.

 


Tagovi

Dinamo ZagrebNK ŠibenikHNLnajava 1.HNL

Ostale Vijesti