Reuters
Reuters

Nakon što su ih 'otkantali' Modrić i Messi, viceprvaci svijeta okrenuli se drugim europskim zvijezdama

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 15:00

U Al Nassru igra Cristiano Ronaldo, u Al Ittihadu Karim Bezema, a najzvučnije ime Al Hilala je - Odion Ighalo. Viceprvaci svijeta to žele promijeniti...

Al Hilal je uvjerljivo najtrofejniji saudijski klub s 18 naslova prvaka države, koliko ih zajedno imaju Al Ittihad i Al Nassr (svaki po devet). Al Hilal se diči i s 10 Kupova (tri manje od Al Ahlija, te jednim više od Al Ittihada i četiri više od Al Nassra), a osvojili su i rekordne četiri azijske Lige prvaka, po dva Azijska Kupa pobjednika kupova i dva azijska Superkupa.

Al Hilal je uz sve to i aktualni svjetski viceprvak budući da je u finalu FIFA-inog Svjetskog klupskog prvenstva izgubio od Real Madrida s 2-4.

Međutim, Al Hilal, unatoč svojim trofejima i lokalnoj popularnosti, polagano pada u treći plan saudijskog nogometa. Ne samo zato jer su u nedavno-završenom prvenstvu bili treći, iza prvaka Al Ittihada i C. Ronaldovog Al Nassra, već i zbog činjenice da u potonjim klubovima igraju dvije bivše Zlatne lopte. C. Ronaldo probio je barijeru i pojačao Al Nassr još početkom godine, a nakon završene sezone u prvaka Al Ittihad stigao je Karim Beznema.

Kako bi ispravili taj 'novi saudijski poredak' vlasnici Al Hilala, također superbogati šeici, odlučili su investirati neshvaćeno bogatstvo i baciti svojim rivalima rukavicu u lice. Prvi pick bio im je Leo Messi, no aktualna Zlatna lopta umjesto za konzervativnu Suadijsku Arabiju odlučila se na liberalnu i 'rozu' Ameriku. Messi je tako postao novi igrač Inter Miamija, kluba u vlasništvu Davida Beckhama.

Ako neće Messi, Saudijci su pokušali dovesti i četvrtu aktivnu Zlatnu loptu. Luka Modirć bio je drugi pick Al Hilala (ali i drugih klubova), ponudili su mu ogromnu cifru, neki govore i do 200 milijuna eura za dvije godine, no Modrić je odlučio ostati još godinu dana u Real Madridu, klubu svojih snova. Modrić je, barem do idućeg ljeta, zatvoren za Saudijce.

I, kako na tržištu više nema Zlatnih lopti, Al Hilal se okrenuo preostalim slobodnim zvijezdama kako bi na taj način pokušao parirati Al Ittihadu i Al Nassru, kako na terenu, tako i na globalnoj pozornici.

Prema pisanju stranih medija, dolazak Rubena Nevesa iz Wolverhamptona praktički je dogovorena stvar. Britanci pišu da će Al Hillal Wolvesima platiti 55 milijuna eura, a 26-godišnji portugalski veznjak, koji je dugogodišnja meta Barcelone, trebao bi dobiti višegodišnji basnoslovni ugovor. O plaći se još ne govori, no ista će biti... pa, možete i sami pretpostaviti kakva.

Tu nije kraj Al Hilalovim željama. Uz Nevesa, vrlo blizu prelaska u svjetskog viceprvaka je i stoper Chelseaja Calidou Koulibaly, a spominju se i imena Romelua Lukakua, Lazijeveg Luisa Alberta, Benficinog Rafaela Fernandeza i - PSG-ovog Neymara! No, od svih spomenutih imena, strani mediji Brazilcu daju najmanje šanse za prelazak u Saudijsku Arabiju.

Da ne bi ispalo da je samo Al Hilal aktivan na tržištu, o prelasku u najveću državu Bliskog istoka, ozbiljno pregovaraju N'Golo Kante (Al Ittihad), Sergio Ramos (Al Ittihad), Hakim Ziyech (Al Nassr), Wilfired Zaha (Al Nassr) i drugi...

Sve u svemu, sigurni smo da će nas iduće sezone saudijska Pro liga još i više interesirati nego prošlog proljeća... (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Al HilalAl NassrAl Ittihad Kalba

Ostale Vijesti