Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što je spasio Krznara i Maribor, bivšeg igrača Hajduka želi Olympiacos

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 17:09

Sjajne igre dolaze na naplatu.

U uzvratnoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, slovenski Maribor se provukao protiv luksemburškog Differdangea. Nakon što je prvi dvoboj završio 1-1, Maribor je nakon 60 minuta uzvrata gubio 1-3 pred svojim navijačima. No, prvo su smanjili preko Repaša, da bi u 82. minuti fantastičnim pogotkom Ivan Brnić donio produžetke, u kojima je Josip Iličić zabio za konačnih 4-3 i prolaz Viola.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Upravo je Brnić, bivši igrač Hajduka, bio junak dvoboja nakon što je osigurao dodatnih 30 minuta, sjajno krenuo u svoju drugu sezonu u Mariboru. Prva mu je, također, bila odlična. Zabio je osam golova i dodao 13 asistencija u 46 utakmica u svim natjecanjima. U aktualnoj sezoni već je upisao dva gola i jednu asistenciju u četiri europske utakmice i među najzaslužnijima je što će Maribor igrati treće pretkolo.

Sjajne igre nisu prošle ispod radara stranim klubovima, pa tako slovenska Nogomania piše kako je Olympiacos zainteresiran za dovođenje Brnića. Nakon što su prodali Žana Vipotnika u Bordeaux, Brnić je postao najskuplji eksponat u ljubičastoj svlačionici i sljedeća velika prodaja Mariborčana. Nogomania doznaje kako je cilj kluba da na prodaji Brnića zaradi milijun i pol eura, a Olympiacos je voljan platiti navedeni iznos.

Inače, Brnić je s nogometom krenuo u Zmaju iz Makarske, ali već s 10 godina prelazi u omladinski pogon Hajduka. Na Poljudu je dočekao i seniorski debi, no za Bijele je odigrao tek 12 utakmica, u kojima je upisao tri asistencije. U ljeto 2021. Splićani raskidaju ugovor s Brnićem, Makaranin odlazi u Dugopolje, za koje je u 27 utakmica Prve NL zabio 11 golova i dodao šest asistencija. Ta ga je sezona gurnula prema Mariboru, gdje je ovaj krilni napadač samo nastavio s odličnim igrama. Prema svemu sudeći, to će mu donijeti ozbiljan transfer i veliki iskorak u karijeri. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan BrnićDamir KrznarMariborOlympiacos

Ostale Vijesti